Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Παναγιά της Σούδας και στη Μονή Βαλουκλή

Loading...


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Σούδας της Κοινότητος Εγρικαπού κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία της Κυριακής 31 Αυγούστου. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Παΐσιος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Εκκλησιάσθηκαν οι Σεβ. Ιεράρχες Αμερικής κ. Δημήτριος, Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, Ελβετίας κ. Ιερεμίας, Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, Τορόντο κ. Σωτήριος, Κρήτης κ. Ειρηναίος, Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Θεοφιλ. Παλαιοκαθολικός Επίσκοπος κ. Hans Gerny, εξ Ελβετίας, επικεφαλής ομίλου προσκυνητών, Άρχοντες Οφφικάλιοι και πιστοί από την Αυστραλία και την Ελλάδα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Συνάδων κ. Διονύσιος, Επόπτης της Περιφερείας Φαναρίου-Κερατίου Κόλπου, ο Πατριάρχης, ο Θεοφιλ. κ. Hans Gerny και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας.

Επακολούθησε δεξίωση.

Επιπλέον, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Ιερά Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή κατά τον Μ. Εσπερινόν της εορτής της Ινδίκτου, στον οποίον εκκλησιάσθηκαν Σεβ. Συνοδικοί Ιεράρχαι και πιστοί.



Ετικέτες