Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ καλεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη να παραιτηθεί!

Loading...


Του Π.Α. Ανδριόπουλου

“…αν ο κ. Βαρθολομαίος επιθυμεί τόσο πολύ να ενωθεί με τον Πάπα και τους Παπικούς, μπορεί να παραιτηθεί από τον Οικουμενικό Θρόνο, να απαρνηθεί την Ορθοδοξία, να πάει στο Βατικανό και να γίνει Καρδινάλιος, ως άλλος Βησσαρίων. Σίγουρα ο αδελφός του «Πάπας» Φραγκίσκος θα τον υποδεχθεί ασμένως και με ανοικτές τις αγκάλες και θα του επιφυλάξει μεγάλες τιμές, δόξες, αξιώματα και θέσεις, βεβαίως μετά από τον ίδιο. Αρκεί να αφήσει εμάς τους Ορθοδόξους ήσυχους να τηρούμε όσα παραλάβαμε ως ιερά παρακαταθήκη από τους πατέρες μας.” 

Τα παραπάνω γράφει ως επίλογο σε σχετικό κείμενό του ο «πρωτοπρεσβ. π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος, ἐφημ. Ἱ. Ν. Ἁγίας Παρασκευῆς Νέας Καλλιπόλεως Πειραιῶς».
Το κείμενο έχει τίτλο: «Πατριαρχικά ολισθήματα κατά την εορτή του αγίου Αποστόλου Ανδρέου» και είδε το φως της δημοσιότητος την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015.
Με δεδομένο ότι ο εν λόγω κληρικός έχει επανειλημμένως και συστηματικά εκφρασθεί κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου κατά τρόπο απαράδεκτο, θεωρείται βέβαιο ότι έχει την πλήρη κάλυψη του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ. Άρα, ουσιαστικά ο Σεβ. Πειραιώς καλεί τον Πατριάρχη να παραιτηθεί και να τον αφήσει «ήσυχο να τηρεί όσα παρέλαβε ως ιερά παρακαταθήκη από τους πατέρες του».

Με δεδομένο ότι είχαμε απευθυνθεί και στο παρελθόν στον Σεβ. Πειραιώς για τον κληρικό του και δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση, είναι σίγουρο ότι ο Μητροπολίτης Σεραφείμ καλύπτει απολύτως τον κληρικό του και συμφωνεί με τα υπ’ αυτού γραφόμενα, αν δεν τα υπαγορεύει κιόλας.

Μένει να δούμε αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ανταποκριθεί στην έκκληση του Σεβασμιωτάτου για παραίτηση.
 Ετικέτες