Ο Καλλιουπόλεως Στέφανος χοροστάτησε στον Πατριαρχικό Ναό την Κυριακή του Θωμά

Loading...


Ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος χοροστάτησε των Λειτουργιών για την εορτή του Αγίου Θωμά στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, καθώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται από την Παρασκευή στις Σέρρες.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Α. Σεβασμιότης, ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, εχοροστάτησεν εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ, κατά τον Μ. Εσπερινόν του Σαββάτου, 18ης Απριλίου, και την Θείαν Λειτουργίαν της Κυριακής του Θωμά, 19ης ιδίου, καθ’ ην εκκλησιάσθησαν πιστοί εντεύθεν και εκ του εξωτερικού.
* * *
Εξεπροσωπήθη υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ικονίου κ. Θεολήπτου, κατά την εν τω Ι. Καθεδρικώ Ναώ του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου τελεσθείσαν τρισαρχιερατικήν Θ. Λειτουργίαν, επί τη συμπληρώσει πεντηκονταετίας από της εις Κύριον εκδημίας του αειμνήστου Μητροπολίτου Ικονίου κυρού Ιακώβου, διατελέσαντος Σχολάρχου της Ι. Θεολογικής Σχολής Χάλκης, την Κυριακήν του Θωμά, 19ην Απριλίου.

Ωσαύτως, εξεπροσωπήθη:
– Υπό του Πανοσιολ. Διακόνου κ. Ιωακείμ, Υπογραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατά την βάπτισιν του τέκνου του ζεύγους Πέτρου και Αικατερίνης Μαλίτα, τελεσθείσαν εν τω Ι. Ναώ των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μ. Ρεύματος, το Σάββατον, 18ην ιδίου.
– Υπό του Πανοσιολ. Διακόνου κ. Παισίου, Κωδικογράφου της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατά την διοργανωθείσαν υπό του Εντιμ. κ. Murat Hazinedar, Δημάρχου Beşiktaş, εόρτιον μουσικήν εκδήλωσιν («Paskalya Konseri»), εν τω εν Κοντοσκαλίω Αρμενικώ ναώ Vortvots Vorodman, το εσπέρας της Πέμπτης, 16ης τρ. μ.».Ετικέτες