Οι Ιεροψάλτες της Πόλης στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Loading...


του Νικολάου Μαγγίνα

Τους διακόνους των Πολίτικων Αναλογίων προσκάλεσε στο Φανάρι ο Μαρτυρικός Διάκονος και πρωτοφύλαξ των παραδόσεων και των αξιών του Γένους μας Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Με την ευκαιρία των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου το Σάββατο 3 Ιανουαρίου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκάλεσε να παρακαθίσουν στην τράπεζα μαζί του οι ιεροψάλτες της Πόλης θέλοντας να τους εκφράσει την πατρική αγάπη και στοργή καθώς και την ολόθυμη στήριξή του στο έργο που επιτελούν στα Αναλόγια των Ναών της Βασιλεύουσας και των παρακειμένων Ιερών Μητροπόλεων.

Μετά το γεύμα, στο οποίο παρέστη και ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος και ο Μ. Αρχιδιάκονος Ανδρέας, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Νίκος Σαηδάμ προσφωνώντας υιϊκώς τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των συναδέλφων του για την ποικίλη στήριξη που τους παρέχει ο Πατριάρχης αλλά και για το ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης και συνέχισης του ιδιαίτερου ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν στα εκκλησιαστικά πράγματα της Πόλεως από των Αναλογίων τους.

Απευθυνόμενος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τους ιεροψάλτες, τους συνεχάρη για την προθυμία με την οποία κοπιάζουν στο καθήκον που τους ανατέθηκε από την Εκκλησία και τους παρότρυνε πατρικώς να συνεχίζουν να προσφέρουν τους εαυτούς τους στη διακονία που ανέλαβαν έχοντας πάντοτε υπ όψιν ότι πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού η παράδοση που κληρονομήσαμε από τους προγενομένους και ότι είναι αναγκαίο να διαφυλάσσουν την ενότητα μεταξύ των, τελούντες υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου των ζητημάτων τους Μ. Αρχιδιακόνου Ανδρέου στον οποίον ευχήθηκε να ανταπεξέλθει και σ’ αυτό το καθήκον του.
Συνεχάρη επίσης τον από Μεγάλου Αρχιδιακόνου Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο για τους πολλούς κόπους που κατέβαλε στην περίοδο της Αρχιδιακονίας του για την οργάνωση και ανόρθωση των ιεροψαλτικών πραγμάτων της Πόλεως καθώς και για την πιστή προσήλωση του στις πατρώες Πολίτικες μουσικές παραδόσεις.

Στο τέλος οι ιεροψάλτες έψαλαν τον Πολυχρονισμό του Οικουμενικού Πατριάρχου και εκείνος τους διένειμε την Επετηρίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το νέο έτος 2015 μαζί με τις ευχές του για μια καλή και ευλογημένη χρονιά.Ετικέτες