Μαθητικές φωνές πλημμύρισαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Loading...


Του Νίκου Μαγγίνα

Με τα πρώτα σημάδια της Ανοιξης η άνοιξη της ζωής, η μαθητιώσα νεολαία έκανε την εμφάνιση της στις Αυλές της Μητρός Εκκλησίας.

Εκατοντάδες παιδιά, από σχολεία κάθε βαθμίδος και διαφόρων περιοχών της Ελλάδος επισκέπτονται το Φανάρι. Στα μάτια των μικρών και των μεγαλύτερων μαθητών είναι ζωγραφισμένες η χαρά της εκδράμευσης, της εκδρομής αλλα και ο θαυμασμός τους απο την επαφή με τις πτυχές της ιστορικής διαδρομής του Γένους μας.

Μα πιο συγκινητική στιγμή για όλους τους μαθητές είναι η επίσκεψή τους στην Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας, την οποία ίδρυσε ο Απόστολος Ανδρέας και από την ημέρα εκείνη έζησε λαμπρές και δύσκολες στιγμές, δεν σταμάτησε όμως ούτε στιγμή να δίνει τη μαρτυρία της Πίστης αλλά να βιώνει και μαρτύρια.

Μεγάλος οικοδεσπότης στο Μεγάλο Μοναστήρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδέχεται με πολλή εγκαρδιότητα και στοργή τη νεότητα και υπομονετικά και με ειλικρινές ενδιαφέρον τους μιλά και τους συμβουλεύει πατρικά για τις αξίες της Χριστιανικής ζωής, για την ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για τις προσπάθειες του Θρόνου για την ενότητα των Εκκλησιών, για τις οικολογικές ευαισθησίες και πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου, προσπαθεί να τους εμπνεύσει στην προοπτική μιας πορείας στη βάση των αρετών που δίδαξαν οι πατέρες και οι προπάτορες μας συνυφασμένη με τα ιδανικά και τα ιδεώδη του πολιτισμού μας.

alt

alt

altΕτικέτες