Κοσμοσυρροή στις Σέρρες για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη

Loading...


Στην Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης που άρχισε την επίσκεψή του στην Μητρόπολη Σερρών.

Τον κ.κ.Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης ο Μητροπολίτης Σερρών κ.Θεολόγος και ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ.Προκόπιος.

Πομπή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στην πόλη των Σερρών όπου χιλιάδες λαού τον καλοσώρισαν θερμά. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ.κ.Βαρθολομαίος είπε πως τρέφει και αυτός αισθήματα αγάπης για τις Σέρρες και τους πολίτες της.

Πλήθος Μητροπολιτών βρίσκονται στην πόλη των Σερρών μεταξύ αυτών οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Ξάνθης, Λαγκαδά, Μαρωνείας, Δράμας κ.α.

Υποδοχή στο αεροδρόμιο

Οπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την άφιξή του στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Στις δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι μεταφέρει την ευλογία «της μητέρας εκκλησίας όλων μας, της Κωνσταντινούπολης» στους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι ημέρες που θ’ ακολουθήσουν θα είναι ευχάριστες, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά «είμαστε μια μεγάλη οικογένεια όλοι εμείς οι Ορθόδοξοι κάτω από τη σκέπη, τη στέγη και της ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Στη ολιγόλεπτη συνάντηση που υπήρχε ανάμεσα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και την δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη στήριξη του στο αίτημα της επίσημης υποψηφιότητας της Ελλάδας προς την UNESCO για ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του διεθνούς οργανισμού.

Μάλιστα, ο Παναγιότατος μετάφερε στη δήμαρχο την εκτίμησή του ότι ο φάκελος της υποψηφιότητας κρίνεται πολύ θετικά.

Υπογράμμισε επίσης, ότι προς αυτό το σκοπό έχει αλληλογραφία με τη γενική διευθύντρια της UNESCO και ενημερώνεται σχετικά και από τον μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν στο ταξίδι του ο μητροπολίτης Σηλύβριας κ. Μάξιμος και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς.
 Ετικέτες