Η Σηλυβρία «μύρισε» την Ανάσταση και έψαλε το «Χριστός Ανέστη» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Χθες το πρωί, 15 Απριλίου, τελέσθηκε στην αρχαία ακρόπολη της Σηλυβρίας η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, και συλλειτουργούντων των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών κ. Χαρίτωνος Ριζιώτη και κ. Ανθίμου Ρεγγίδου και του Ιερολ. Πατριαρχικού Διακόνου της Σειράς κ. Γρηγορίου Φραγκάκη, με την συμμετοχή 100μελούς ομίλου προσκυνητών από την Αλεξανδρούπολη και άλλων προσκυνητών από τους Νέους Επιβάτες, την Πέρνη Καβάλας, όπου κατοικούν απόγονοι από το χωριό Δελλιώνες της Σηλυβρίας, και την Πόλη.

 Η συγκίνηση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των προσκυνητών, καθότι για πρώτη φορά μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών τελέσθηκε στη Σηλυβρία Λειτουργία κατά την αναστάσιμη περίοδο.

Στο χώρο όπου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ευρίσκετο ο κοιμητηριακός βυζαντινός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος και το κοιμητήριο της πόλης. Ειδυλλιακό το τοπίο, μεταίχμιο μεταξύ ουρανού και γης, με θέα την ιστορική θάλασσα του Μαρμαρά.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο οικείος Ποιμενάρχης ωμίλησε προς τους προσκυνητές και διένειμε το αντίδωρο και πασχαλινά αυγά.

Στη συνέχεια, οι προσκυνητές περιηγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης και επισκέφθηκαν τον χώρο της οικίας του σηλυβριανού Αγίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως Νεκταρίου.

 

Το μεσημέρι, ο Εντιμ. κ. Özcan Işıklar, Δήμαρχος Σηλυβρίας, καλωσώρισε με θερμότητα τους επισκέπτες τους στην έδρα του και ευχαρίστησε αυτούς για την παρουσία τους στην πόλη, η οποία συμβάλλει στον διαθρησκειακό διάλογο και στην ανάδειξη της Σηλυβρίας ως θρησκευτικού και πνευματικού κέντρου.
Τέλος, αντηλλάγησαν δώρα και οι επισκέπτες του κ. Δημάρχου εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες για τις πρωτοβουλίες του κ. Işıklar.
Οι προσκυνητές και κοιμηθέντες πατέρες και αδελφοί της Σηλυβρίας μύρισαν σήμερα την Ανάσταση του Κυρίου!
Χριστός Ανέστη!
φωτογραφίες και Δήμου Σηλυβρίας 

 

 

 

 

 Ετικέτες