Η επίσκεψη των Μητροπολιτών Μαντινείας και Πατρών στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)

Loading...


Επίσκεψη στο Φανάρι έκαναν οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Πατρών.

Οι δύο Ποιμενάρχες, που συνοδεύονταν και από τον Επίσκοπο Κερνίτσης, υπέβαλλαν τα σέβη τους στον Οικουμενικό Πατριάρχη και συζήτησαν για επίκαιρα θέματα.

Για το ταξίδι αυτό, η Μητρόπολη Πατρών εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

«Προσκύνημα στο αειλαμπές Φανάρι
των Αρχιερέων Μαντινείας, Πατρών και Κερνίτσης

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ευρέθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίται Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, Βοηθός Επίσκοπος παρά τη Ιερά Μητροπόλει Πατρών και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, προκειμένου να υποβάλλουν τα σέβη τους προς τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη και να λάβη ο νέος Επίσκοπος την Πατριαρχική ευλογία του.

Οι τρεις Αρχιερείς, έτυχαν υποδοχής με μεγάλη αγάπη από τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συζητήσαντες επ’ αρκετόν μαζί του και παρεκάθησαν τη ευγενή προσκλήσει του Παναγιωτάτου, στην Πατριαρχική Τράπεζα.

Επίσης οι Σεβασμιώτατοι και ο Θεοφιλέστατος προσεκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό τα εκεί θησαυρισμένα Λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας και τις ιερές και περίπυστες εικόνες και εν συνεχεία τη ευλογία του Παναγιωτάτου και συνοδεία των εκ Πατρών καταγομένων, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου και του Μεγάλου Αρχιδιακόνου κ. Ανδρέου, μετέβησαν σε άγια ιερά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης, στην Πόλη».

IMG_0439.JPG
IMG_0443.JPG
IMG_0445.JPG
IMG_0450.JPG
IMG_0472.JPG


Ετικέτες