Η Ενορία Αγίου Δημητρίου Maasmechelen γιόρτασε τα 50 χρόνια της (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η εορτή των 50 ετών παρουσίας της Ενορίας του Maasmechelen, επί τη ευκαιρία της μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, του και προστάτου της ενορίας, τελέσθηκε το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, με Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αθηναγόρου και με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους πιστών.

Την εορτή των πενήντα ετών τίμησε, με το αποσταλέντα και αναγνωσθέντα μήνυμα του, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Στην πανήγυρη παρέστη ο Έλληνας Πρέσβης στο Βέλγιο κ. Κωνστ. Χαλαστάνης καθώς και καθηγητές του θρησκευτικού μαθήματος της επαρχίας του Λιμβούργου μαζί με τους μαθητές τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στη σημασία της Ορθόδοξης Ενορίας για τους Έλληνες, για τους οποίους είναι πραγματικά το κέντρο της ζωής τους. Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο του ιερέα ο οποίος είναι ο πατέρας, ο φίλος και ο συμπαραστάτης. Ευχαρίστησε τη χορωδία από τη Θεσσαλονίκη η οποία λάμπρυνε με την ψαλτική της την πανήγυρη, καθώς και τους ανθρώπους που βοήθησαν για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Maasmechelen.

Έπειτα ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού π. Αθανάσιος Καρατζογιάννης δώρισε μία εικόνα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και εκείνος με τη σειρά του δώρισε στο Ναό μία κεντητή ποδιά αναλογίου.

Ακολούθως παρατέθηκε δεξίωση με παραδοσιακή μουσική και εδέσματα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών της ενορίας καθώς επίσης και έκθεση κατασκευών των μαθητών του θρησκευτικού μαθήματος με θέμα την Ορθόδοξη παράδοση.

Maasmechelen.jpg
Maasmechelen1.jpg
Maasmechelen2.jpg
Maasmechelen3.jpg
Maasmechelen4.jpg
Maasmechelen5.jpg


Ετικέτες