Η Ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στη Δ.Σ.Ο. επισκέφτηκε τον Οικ. Πατριάρχη

Loading...


Η νέα Ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Ιωάννη Αμανατίδη και τα μέλη: κ.κ. Σταύρο Αραχωβίτη, Ανδρέα Μιχαηλίδη, Αθανάσιο Μπούρα και Γεράσιμο Γιακουμάτο, συνοδευόμενη από τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρ. Κώστα Μυγδάλη, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η αντιπροσωπεία παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων στις 21 Μαΐου, στην οποία χοροστάτησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος.

Εν συνεχεία, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ενημέρωσε για τις μελλοντικές δραστηριότητες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας όπως την συνάντηση της Δ.Σ.Ο. με την διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της θρησκείας ή πίστης και την θρησκευτική ανεκτικότητα καθώς και για την 22η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, στις 25 έως 29 Ιουνίου με θέμα: «Ιστορικές Κοινότητες Ορθοδόξων στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την πλευρά του έκανε εκτενή αναφορά στη διεθνή δραστηριότητα που αναπτύσσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στον θρησκευτικό, οικολογικό και κοινωνικό τομέα και πληροφόρησε την αντιπροσωπεία σχετικά με τη μέλλουσα Αγία και Μεγάλη Οικουμενική Σύνοδο, που πρόκειται να συνέλθει στην Κωνσταντινούπολη το 2016.

 Ετικέτες