Η δεύτερη ημέρα της Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών τελείωσε με μια προσευχή (φωτο)

Loading...


Α’ Στάση των Χαιρετισμών στον περικαλλή ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου

Χθες 7 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη συνεχίστηκε η Σύναξη των Προκαθημένων και των εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών. Στο τέλος της δεύτερης ημέρας της Σύναξης Ορθοδόξων Εκκλησιών πραγματοποιήθηκε βραδινή προσευχή στην εκκλησία των Ταξιαρχών στην Κωνσταντινούπολη.

Την Α’ Στάση των Χαιρετισμών στην Θεοτόκο τέλεσε ο Μακαριωτάτου Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β ‘
Ο ναός γέμισε με πολλούς ενορίτες. Μετά τη λειτουργία, οι πιστοί άκουσαν τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Μακαριωτάτος Πατριάρχης Θεόδωρος.
Αναλυτικότερα: 

Στον περικαλλή ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου τελέστηκε χθες η Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β’, παρουσία και των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για την Σύναξη που συνεκλήθη με πρωτοβουλία και υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Στον κατάμεστο ναό παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιπροσωπείες των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών που συνοδεύουν τους Προκαθημένους, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Νικόλαος Ματθιουδάκης, πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό καθώς και μαθητές από την Ελλάδα.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εκ μέρους όλων των Προκαθημένων, για την φιλοξενία στην Κωνσταντινούπολη και αναφέρθηκε στην διακονία του στην Αφρική, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης, καλωσόρισε τους προσκυνητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες, τονίζοντας ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο για αιώνες από την πόλη αυτή διακονεί τους εγγύς και τους μακράν.
Μετά την Ακολουθία ο Αρχιερατικώς προϊστάμενος της περιφέρειας Βοσπόρου, Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος και η Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος υπό τον Πρόεδρό της Γεώργιο Παπαλιάρη παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

altΕτικέτες