Εν αναμονή της κοινής διακήρυξης Οικουμενικού Πατριάρχη – Πάπα-Τι θα αναφέρει

Loading...


Οκτώ σημεία θα περιλαμβάνει η κοινή διακήρυξη που θα υπογράψουν σε λίγη ώρα στα Ιεροσόλυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ στη Διακήρυξη, μεταξύ άλλων:

Θα τονίζεται ότι αμφότεροι προσβλέπουν στην ημέρα, που θα υπάρξει πλήρης κοινωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Θα σημειώνεται η σημασία της συνέχισης του θεολογικού διαλόγου, του σεβασμού της δημιουργίας του Θεού δια της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος
Επίσης, όπως αναφέρει η ίδια πηγή οι κύριοι Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος, θα δεσμευτούν να προσφέρουν κοινή μαρτυρία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.
Στην Κοινή Διακήρυξη, οι προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών θα εκφράζουν την αγωνία και το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας θα συναντηθούν αρχικά στη νουντσιαρία και μετά στον ναό της Αναστάσεως. Η Κοινή Διακήρυξη θα υπογραφεί στη νουντσιαρία. Κατά την υπογραφή θα είναι παρόντες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Εμμανουήλ, καθώς επίσης ο Καρδινάλιος, Πιέτρο Παρολίν, ο Επίσκοπος Κουρτ Κοχ και ο νούντσιος στα Ιεροσόλυμα Τζουζέπε Λαζαράτο.



Ετικέτες