Βαρθολομαίος: Τα άκρα ανήκουν στον διάβολο-Θεσσαλονίκης: Φάρος άσβεστος το Φανάρι

Loading...


«Φάρον άσβεστο, το Φανάρι της Ανατολής, για τον ελληνισμό της Ανατολής» χαρακτήρισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου δια την μνήμη Διονυσίου του Αρεοπαγίτου προστἀτου των νομικών. Μίλησε επίσης για αφοσίωση όλου του ελληνισμού στο Πατριαρχείο…»Ευλογήσατε τον λαό μας» παρακάλεσε τον Πατριάρχη

 Από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος μίλησε για την Αγιά Σοφιά στην Πόλη, στην Τραπεζούντα και αλλού στην ευρύτερη πειοχή της Μικράς Ασίας όπου δεν τελείται πια η Θεία Λειτουργία, αναφέρθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, του οποίου προσκεκλημένος είναι και ο ίδιος σε αυτό το ταξίδι, μίλησε ακόμη για τον εορτάζοντα Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη προστάτη των νομικών παρουσιάζοντας παράλληλα και το πρότυπο του αληθινού δικαστού. «Έχουμε σήμερον ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε δικαστών ανεπιλήτπου ήθους» σχολίασε. Σημείωσε επίσης πως η δικαιοσύνη προσωποποιείται στο πρόσωπου του Ιησού. «Πολλοί αδικούνται χωρίς αιτία τη σήμερον ημέραν παρα μόνο λόγω συμφέροντος, όχι μόνο άτομα, αλλά ολόκληρες κοινωνικές τάξεις ή ακόμη και έθνη» τόνισε. Είπε ακόμη πως οι κοινωνίες μας πάσχουν από ηθική παρεκτροπή, ενώ μιλώντας για τον φανατισμό τόνισε με νόημα πως «τα άκρα ανήκουν στον διάβολο»! 

Επαίνεσε τέλος τον Μητροπολίτη Άνθιμο λέγοντας πως φέρει την ορθόδοξη μαρτυρία, ενώ για το Δικηγόρικό Σύλλογο είπε πως είναι πιστός στη Βίβλο του δικαίου.

 Ετικέτες