Βαρθολομαίος: Ορατή τόσο η ενότητα όσο και η πολυμορφία της Εκκλησίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε ένα ειδικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα  που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης μέρας της συνόδου των μελών της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Όλοι οι Προκαθήμενοι των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών κοιτάζουμε τη Συνέλευση σας με ελπίδα και αισιοδοξία, αναγνωρίζοντας με πνευματική χαρά και υπερηφάνεια πως αποτελεί τη μεγαλύτερη σε αριθμό και ευρύτερη εκπροσώπηση των Εκκλησιών μας,» . Ο Παναγιώτατος παρατήρησε ακόμη. «Όπως θα συγκεντρώνεστε στο Ντάλας για τις επόμενες μέρες, να θυμάστε ότι. . . θα είναι ορατή και απτή η έκφραση τόσο της ενότητας όσο και της πολυμορφίας της Εκκλησίας μας»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόσθεσε: «Αυτός ο σύντομος χαιρετισμός μας δεν είναι απλώς τυπικός ή συμβατικός. . Καλούμαστε να προχωρήσουμε πέρα ​​από τα λόγια στις πράξεις. . . Καλούμαστε να θέσουμε τη θεωρία και την θεολογία μας στην πολιτική και την πρακτική. Καλούμαστε να προχωρήσουμε πέρα ​​από αυτό που είναι «δικό μου» και  «δικό σου» στο τι είναι «δικό μας». » 

 Ετικέτες