Αναχώρηση μετ’ εμποδίων για τον Οικ. Πατριάρχη από την Χίο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην τοπική ιστορία της Μητρόπολης Χίου γράφτηκε και η δεύτερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο νησί της Χίου.

Ο Παναγιώτατος και η ακολουθία του αναχώρησαν χθες με σημαντική καθυστέρηση από το αεροδρόμιο της Χίου στις 19.40, αντί της προγραμματισμένης 18.00, επειδή δεν υπήρχαν ελεύθεροι αεροδιάδρομοι στα FIR Ελλάδας και Τουρκίας από Χίο προς Κωνσταντινούπολη. Το πρόγραμμα, έδινε ελεύθερο αεροδιάδρομο μόνο μεταξύ των ωρών 19.35 και 19.50. Μετά τη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Χανδρή, τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του αείμνηστου πρώην πρόεδρου του Φάρου Βαρβασίου Ανδρέα Αξιωτάκη και στη συνέχεια η πομπή αναχώρησε για το αεροδρόμιο.

«Σκηνοθεσία»

Εκεί πιστοποίησε για μια φορά ακόμη την ευστροφία και την ταπεινοφροσύνη του. Για να μην ταλαιπωρηθούν από την αναμονή το στρατιωτικό άγημα και οι επίσημοι, με δική του απόφαση η αναχώρηση… σκηνοθετήθηκε. Πραγματοποιήθηκε τυπικά η επίσημη τελετή και αποχώρησαν όλοι, εκτός από …αυτόν, τη συνοδεία του και μια αντιπροσωπεία Ιερέων της Ι.Μ.Χίου, η οποία παρέμεινε με δική της επιλογή στο αεροδρόμιο. Ο ίδιος και οι συνοδοί του φιλοξενήθηκαν μια ώρα ακόμη στην αίθουσα των vip και αναχώρησαν όταν δόθηκε το πράσινο φώς από την Πολιτική Αεροπορία.

Ασπασμός

Ο Παναγιώτατος ασπάστηκε ιδιαίτερα την μητέρα του Μητροπολίτη Μάρκου, της τόνισε ότι έχει στην καρδιά του τη Χίο και τη διαβεβαίωσε ότι θα προσεύχεται πάντα για το καλό των φιλόξενων και ευσεβών κατοίκων της.

anahorisi_patriarhi_1.jpg
anahorisi_patriarhi_2.jpg
anahorisi_patriarhi_3.jpg


Ετικέτες