Ανάμνηση εγκανίων στο Gifhorn της Γερμανίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από τα εγκαίνια του ιερού ναού των Αγίων νεοφανών Μεγαλομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στην πόλη Gifhorn, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας της Γερμανίας, κοντά στο Αννόβερο.

Η επέτειος αυτή αποτέλεσε αφορμή για λαμπρές εκδηλώσεις το τριήμερο Σάββατο 23-Δευτέρα 25 Μαΐου που ήταν αργία λόγω της εορτής της Πεντηκοστής των Δυτικών.

Σε όλες τις εκδηλώσεις προέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος ο οποίος είχε τελέσει και τα εγκαίνια του εν λόγω ναού προ εικοσαετίας.

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό, η υποδοχή των ιερών λειψάνων των τριών Αγίων που έφερε μαζί του ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης και ακολούθησε Μέγας, Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός. Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κόσμου που είχε αρχίσει από την προηγούμενη ημέρα να συρρέει από την περιοχή αλλά και από όλη τη Γερμανία.

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν την Δευτέρα 25 Μαΐου. Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή ιερέων από τις γύρω ενορίες και πλήθους λαού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί γιατί το ίδιο διάστημα τελούσε τα εγκαίνια του ιερού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη Esslingen της Νότιας Γερμανίας.

Ο ιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας του Gifhorn, πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Δημητρόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του ιερού ναού και εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά όλων για την παρουσία και πάλι του Μητροπολίτου Μυτιλήνης και των ιερών Λειψάνων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος απευθύνθηκε προς όλους με λόγους συγκινητικούς, αναφερόμενος στη ζωή των Αγίων και στην έννοια του μαρτυρίου στην Εκκλησία μας.
Χαιρετισμό απηύθηνε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αμβούργο κ. Γεώργιος Αρναούτης καθώς και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Βακάκης πρώην εφημέριος της ενορίας του Gifhorn.

Κατά τη διάρκεια τις ημέρας στον αύλειο χώρο του ναού καθώς και στους πέριξ δρόμους πραγματοποιήθηκαν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Χοροί από όλη την Ελλάδα παρουσιάστηκαν από χορευτικά συγκροτήματα του Gifhorn, αλλά και Ομογενειακών οργανώσεων από τις γύρω περιοχές.

27es Ekdiloseis Verband Thrakische Veriene Hamburg1.jpg
27es Ekdiloseis Verband Thrakische Veriene Hamburg2.jpg
27es Ekdiloseis Verband Thrakische Veriene Hamburg3.jpg
27es Ekdiloseis Verband Thrakische Veriene Hamburg4.jpg
27es Ekdiloseis Verband Thrakische Veriene Hamburg5.jpg
27es50_10153087050858751_1882836772553131893_n.jpg
27es906_10153087061203751_994368653181445887_n.jpg


Ετικέτες