Οι Μητροπόλεις τι θα κάνουν για την «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» ;

Loading...


Πέρυσι ήταν στην Θράκη, πρόπερσι στην Πελοπόννησο, φέτος στους νομούς Καβάλας, Δράμας και Σερρών.

Ο λόγος για την περιβόητη πλέον «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» η οποία και φέτος απασχολεί με τη δράση της την Ελλαδική Εκκλησία μοιράζοντας θρησκευτικό υλικό σε σακούλες.

Η Ιερά Σύνοδος βέβαια έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση λέγοντας μεταξύ άλλων πως » δεν έχουμε ανάγκη τις «προσφορές» των νεοφανών αιρετικών κινήσεων, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.». Το θέμα όμως είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι Μητροπόλεις, Κι αυτό επειδή στο παρελθόν τα…μπέρδεψαν.
Στο θέμα κατά καιρούς έχουν αναφερθεί με επίσημες ανακοινώσεις τους αρκετές Μητροπόλεις στις περιφέρειες των οποίων εντοπίστηκε να δραστηριοποιείται η εν λόγω οργάνωση. Άκρως ανησυχητικό πάντως είναι το γεγονός πως σε κάποιες περιπτώσεις οι θέσεις των Μητροπόλεων διαφέρουν μεταξύ τους προκαλώντας σύγχυση στο πoιμνιο. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν οι σχεδόν αντικρουόμενες ανακοινώσεις της Μητρόπολης Πατρών και της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων όταν η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» βρέθηκε στα μέρη τους.

Η μεν πρώτη καλούσε τους πιστούς να καταστρέψουν το περιεχόμενο της σακούλας αποκαλώντας «Προτεσταντική Αίρεση που σκοπό έχει, να οδηγήσει στην πλάνη τους Ορθοδόξους Χριστιανούς», την οργάνωση, ενώ η δε δεύτερη προέτρεπε τους πιστούς να κρατήσουν την Καινή Διαθήκη αφού όπως υποστήριζε » κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη, όσο μεν αφορά την Αγία Γραφή, που είναι μεταφρασμένη στη νέα Ελληνική γλώσσα, είναι έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε υπό την επιστασία εγκρίτων Θεολόγων Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, φέρει την έγκριση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Βεβαίως όσον αφορά στο έντυπο υλικό επεσήμαινε πως θα έπρεπε να μην γίνουν αποδεκτά από τους πιστούς αλλά να καταστραφούν, καθώς το περιεχόμενό τους δεν εκφράζει την Ορθόδοξη πίστη όπως διατυπώθηκε από τον Κύριό μας, τους Αγίους Αποστόλους και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Λέτε αυτή τη σύγχυση να ήθελε να προλάβει η Σύνοδος και έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση….;