Κινήσεις στη σκακιέρα της αντιπαράθεσης Φαναρίου-Μόσχας

Loading...


«Όποιος έχει μάτια βλέπει και όποιος έχει αυτιά ακούει» ήταν η φράση έμπειρου Ιεράρχη στον «Εξομολόγο» του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ σχετικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο παρασκήνιο των σχέσεων Φαναρίου-Μόσχας…

Εξηγώντας το νόημα της φράσης ο εν λόγω Ιεράρχης χαρακτήρισε «κινήσεις σε σκακιέρα» τα διαδραματιζόμενα τις τελευταίες μέρες όσον αφορά στις σχέσεις Οιουμενικού Πατριαρχείου-Πατριαρχείου Μόσχας. Σύμφωνα με τον Ιεράρχη κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήγε στη Σμύρνη των 200 Ελλήνων και των 2000 Ρώσων και Σέρβων-όπου δηλαδή το ρωσικό στοιχείο είναι πολύ πιο έντονο-την ίδια στιγμή το Νο2 του ρωσικού πατριαρχείου περιόδευε και λειτουργούσε σε…»χωράφια» του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συγκεκριμένα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ και μαλιστα την ημέρα μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.

Και σαν να μην έφταναν αυτά ήρθε χθες και η εκλογή Βοηθού Επισκόπου «υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Χαριουπόλεως, τον οποίον ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα διαθέση διά τας ανάγκας της Πατριαρχικής Εξαρχίας των εν Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσσικής Παραδόσεως».. όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Φαναρίου….

Κι όλα αυτά ενώ αύριο ξεκινούν οι εργασίες  της δευτέρας συνεδρίας της Ειδικής Διορθοδόξου Προπαρασκευαστικής Επιτροπής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία μέλλει να πραγματοποιηθεί, την Πεντηκοστή του 2016, στην Κωνσταντινούπολη.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ιδιότυπο μπραντεφερ;;; 

 

 Ετικέτες

tilegrafima.gr