Υποδυόταν τον εκπρόσωπο του Ταμείου Κληρικών και εξαπατούσε συγγενείς ιερέων

Loading...


Το «μανδύα» του εκπροσώπου του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος είχε φορέσει ένας 47χρονος απατεώνας που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και υποσχόταν μεγάλα ποσά σε συγγενείς εκλιπόντων ιερωμένων ως αποζημιώσεις, φυσικά με το… αζημίωτο!

Μόνο μέσα σε ένα πρωινό, την περασμένη Παρασκευή, ο αδίστακτος δράστης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με έναν 51χρονο και μια 69χρονη, από τους οποίους ζήτησε να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό διάφορα χρηματικά ποσά, ώστε ο ασφαλιστικός φορέας να τους εγκρίνει αποζημιώσεις για τους συνταξιούχους ιερείς συγγενείς τους.

Ο πρώτος, από τον οποίο ζήτησε 4.870 ευρώ για να εγκριθεί αποζημίωση ύψους 18.650 ευρώ, δεν τσίμπησε το δόλωμα… Η δεύτερη, όμως, κατέθεσε την ίδια ημέρα 3.856,32 ευρώ και περίμενε αποζημίωση ύψους 26.000 ευρώ, που βέβαια δεν είδε ποτέ!

Mετά τις καταγγελίες των θυμάτων, οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αλμυρού εντόπισαν τον 47χρονο απατεώνα αλλά δεν τον συνέλαβαν αφού είχε περάσει το αυτόφωρο και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για απάτη και απόπειρα απάτης η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν άλλα θύματά του.