ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Κλειστές οι εκκλησίες – Ναι μεν αλλά …στην Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου!

Επιμέλεια : ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ –Νέες διευκρινίσεις παρείχε για τις συνθήκες του νέου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος , στη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κλειστοί θα είναι από το Σάββατο και για τρεις εβδομάδες οι χώροι λατρείας.

Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται η παρουσία κοινού σε τελετές, παρά μόνο στην τέλεση κηδειών, κατά την οποία επιτρέπεται μόνο η παρουσία έως 9 ατόμων. Ενώ, όσοι έχουν προγραμματίσει γάμους και βαπτίσεις θα χρειαστεί να το αναβάλλουν.

Το τοπίο ξεκαθάρισε μετά και την ανακοίνωση της ΔΙΣ το μεσημέρι της Παρασκευής όπου δεν υπήρξε κάποια επίσημη θέση για τα μέτρα που θα παρθούν κατά την διάρκεια του lockdown. Η διοικούσα Εκκλησία προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και για αυτό εξέδωσε μια όχι και τόσο ξεκάθαρη ανακοίνωση. Και για μία ακόμα φορά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων .

Οι Ιεροί Ναοί δεν είναι μαγαζιά  για να κατεβάζεις ρολά…

Είναι ο Οίκος του Θεού . Ας θυμηθούν οι Ιεράρχες και οι κυβερνώντες τις λιτανείες που τελούνταν εν καιρώ πανδημίας στα χρόνια των προγόνων μας …
Πανώλη, χολέρα, λέπρα, ευλογιά, γρίπη…

Διαβάστε επίσης: Απόφαση – ΣΟΚ από την Ιερά Σύνοδο! Οι πιστοί τίθενται σε …αναμονή λόγω ΚΥΑ