Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της δημάρχου Βηθλεέμ

Loading...


Από μια μικρή σπηλιά στη Βηθλεέμ ένα μήνυμα αγάπης , ελπίδας , δικαιοσύνης και ειρήνης διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Ολόκληρο το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Δημάρχου Βηθλεέμ Vera Baboun:

«Σήμερα, η μικρή μας πόλη έχει γίνει ακόμη μικρότερh λόγω της συνεχιζόμενης επέκτασης των ισραηλινών οικισμών παρ’ όλα αυτά το μήνυμα του Ιησού Χριστού παραμένει στις καρδιές μας, ξεπερνώντας με ελπίδα την απελπισία των δεκαετιών ζώντας υπό ξένη κατοχή και τη στερούμενοι  των δικαιωμάτων μας.

Στη Βηθλεέμ , παρά τις δυσκολίες , έχουμε υποχρέωση να κοιτάξουμε προς το μέλλον με ελπίδα . Γιορτάζουμε επειδή ένα σημαντικό μέρος της παλιάς πόλης έχει γίνει ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και οι εργασίες για την επισκευή του Ναού της Γεννήσεως έχουν αρχίσει υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς .

Ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζει να επενδύει , παρά τα εμπόδια που τίθενται από την κατοχή και ο λαός μας συνεχίζει να διαδηλώνει ειρηνικά ενάντια στις αδικίες που τους επιβάλλονται .  Την ίδια στιγμή η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί απλώς συμπαθητικά .

Μία φορά το χρόνο , η πόλη της Βηθλεέμ «εισέρχεται» σε εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο μέσα από τη Θεία γέννηση που έλαβε χώρα σε αυτό το μικρό σπήλαιο . Πάνω από 2000 χρόνια έχουν περάσει από εκείνη τη στιγμή , και οι άνθρωποι της Βηθλεέμ συνεχίζουν να προστατεύουν και να φροντίζουν  τα μέρη όπου η Αγία Οικογένεια άφησε την κληρονομιά της.

Όμως η Βηθλεέμ δεν είναι ένα μουσείο , ούτε απλά μια ξύλινη σπηλιά . Είναι μια εμπειρία ζωής ενός καθημερινού αγώνα για επιβίωση , για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη και αυτή είναι η Βηθλεέμ που μπορούμε  να μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μια Βηθλεέμ , που είναι ένα μοντέλο φυσικής συνύπαρξης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων , ένα παράδειγμα για την υπόλοιπη περιοχή .Μια Βηθλεέμ που είναι το σπίτι για χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι  περιμένουν την εκπλήρωση των δικαιωμάτων τους από το 1948 .

Μία Βηθλεέμ όπου χριστιανοί ιερείς και μοναχές προσεύχονται για την ελευθερία όλου του παλαιστινιακού λαού, τη διατήρηση της γης και την επιβίωσή του.
Η Βηθλεέμ και οι άνθρωποι της είναι μία ζωντανή έκκληση για ελευθερία και αξιοπρέπεια .

Από την πλατεία της Γεννήσεως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ηγέτες του κόσμου για την προσοχή που έχουν δώσει στη χώρα μας, την Παλαιστίνη και την πόλη της Βηθλεέμ μας ειδικότερα.

Όμως είναι καιρός να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις , προκειμένου να διατηρηθούν οι ελπίδες για ειρήνη στην περιοχή . Καθώς συνεχίζουμε τις αποκαταστάσεις στην Παλιά Πόλη, συνεχίζουμε να ζητάμε  την αποκατάσταση των εδαφών μας αλλά και την επιστροφή των ανθρώπων μας .

Προσευχόμαστε  αυτά τα Χριστούγεννα να φωτίσουν τις καρδιές εκείνων που έχουν την εξουσία να τερματίσουν δεκαετιών αδικίες και να εξασφαλίσουν τη δημιουργία ενός ελεύθερου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, τη δίδυμη πόλη μας, που έχει πλήρως διαχωριστεί από τη Βηθλεέμ , για πρώτη φορά μετά από 2000 χρόνια Χριστιανισμού , λόγω της ισραηλινής οικιστικής ανάπτυξης. Κάθε Χριστούγεννα λέμε «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ενθρώποις ευδοκία».

Είθε αυτά τα Χριστούγεννα, τόσο σε εμάς όσο και στους αδερφούς και τις αδερφές μας σε ολόκληρο τον να δώσουν δύναμη για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα του 2014 έχοντας επιτύχει την εκπλήρωση της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Ευχή για όλους τους λαούς του κόσμου και για μας εδώ στην Παλαιστίνη».