Το παράσημο του «Αγίου Διονυσίου» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το ανώτατο παράσημο παράσημο του Αγίου Διονυσίου της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου απένειμε Τιμής Ενεκεν, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου στο νησί για την επέτειο των 300 χρόνων από τη Μετακομιδή του Σεπτού Λειψάνου του από τις Στροφάδες Νήσους στη Ζάκυνθο.

Το παράσημο που απονέμεται για πρώτη φορά, έλαβαν επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, που επίσης βρίσκονται στη Ζάκυνθο για τους εορτασμούς. Είναι οι πρώτοι που απολαμβάνουν την ύψιστη αυτή τιμή, με το παράσημο να φέρει τη δική του ιστορία, αφού εχει τις ρίζες του στο Τάγμα Ιπποτών του Αγίου Διονυσίου που ιδρύθηκε από Ζακύνθιους οι οποίοι μετοίκησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τους σεισμούς του 1953 που ισοπέδωσαν το νησί. Πρόσφατα η Μητρόπολη Ζακύνθου επανίδρυσε το παράσημο για τιμήσει εκείνου τους πρώτους εμπνευστές του Τάγματος και να το απονείμει για πρώτη φορά, με τη φετινή επέτειο των 300 χρόνων της μετακομιδής του λειψάνου.

Διαβάστε εδώ:  Ζάκυνθος: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Στη συνέχεια ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου και νυν Δωδώνης, Χρυσόστομος, ξενάγησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής του Αγίου Διονυσίου, περιγράφοντάς του αναλυτικά τα σπάνια εκθέματα στις προθήκες του. Ο κ. Παυλόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ιστορικά κειμήλια που προέρχονται από την Ελλάδα και τη Ρωσία.

Μετά το πέρας της ξενάγησης ο κ. Παυλόπουλος παρακάθισε σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε η Μητρόπολη Ζακύνθου στους υψηλούς προσκεκλημένους της.