Το ουκρανικό “άναψε” το… φιτίλι

Loading...


Ουδείς γνωρίζει την κατάληξη των δυσάρεστων εξελίξεων που γέννησε η .  Εικόνες που δεν αρμόζουν σε χριστιανούς και χριστιανική ηγεσία βλέπουμε στον διεθνή τύπο καθημερινά.  Οι Εκκλησίες είναι διστακτικές έως αρνητικές να αναγνωρίσουν μία αυτοκεφαλία που αποτελείται από πρώην σχισματικούς και  αμφιλεγόμενα πρόσωπα στη διοίκηση της.

Η κατάσταση στην  Ουκρανία είναι έκρυθμη. Απαγορεύσεις εισόδου Ιεραρχών που πρόσκεινται στην Μόσχα, κρατήσεις και έλεγχοι, βία σε ναούς, αλλά ο Ποροσένκο απολαμβάνει τα αποτελέσματα όσων έπραξε για να επανεκλέγει στις προσεχείς εκλογές.

Ο ίδιος μάλιστα από τις ΗΠΑ όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες , βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά των Ρώσων λέγοντας ότι η Ουκρανία είναι ενωμένη ΄΄παρά τις προσπάθειες του Πούτιν να μας χωρίσει, να υπονομεύσει τη σταθερότητα από το εσωτερικό, να αποσταθεροποιήσει, να εξαπλώσει ψέματα και να σπείρει μίσος στην καρδιά των Ουκρανών … Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ουκρανοί είναι ισχυροί τώρα, γι ‘αυτό και ολόκληρος ο κόσμος μας στηρίζει ΄΄

Για να μη ξεχνιόμαστε! Πριν μερικούς μήνες ο Ουκρανός Πρόεδρος κάλεσε τους Ουνίτες να προσευχηθούν για την αυτοκεφαλία!

Ποροσένκο σε Ουνίτες: ΄΄Προσευχηθείτε για την Αυτοκεφαλία ΄΄

”Η αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία θα είναι μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες της ουκρανικής κρατικής κυριαρχίας” – αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας σε Ουνίτικη Εκκλησία στο Τερνόμπιλ.

Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι: ”το Αυτοκέφαλο θα είναι ένας από τους πυλώνες του Ουκρανικού Κράτους, της Εθνικής Ασφάλειας, αλλά και της γεωπολιτικής στρατηγικής”.

Επίσης ο Ουκρανός Πρόεδρος για πρώτη φορά αναγνώρισε ότι η απόκτηση της Αυτοκεφαλίας είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε την ιδιαίτερη θέση της Ελληνόρυθμης Εκκλησίας της Ουκρανίας στην ιστορία της χώρας τονίζοντας: ”Είχε εξασφαλίσει συνεχή επικοινωνία με τη χριστιανική κοινότητα της Δυτικής Ευρώπης και φρόντιζε το ουκρανικό ποίμνιο εδώ και αιώνες”.

Τέλος ο Ποροσένκο προέτρεψε τους Ουνίτες να ”αγωνιστούν και να προσευχηθούν” για την Αυτοκεφάλια στην γη της Ουκρανίας

 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr