Θύματα του Μολώχ της ασφάλτου δύο μοναχές

Loading...


ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ

Δύο , ηλικίας 48 και 73 ετών, έχασαν τη ζωή τους και άλλη μια τραυματίστηκε, σε τροχαίο που σημειώθηκε στο 9ο χιλιόμετρο – Θεσσαλονίκης, έξω από το κοινοτικό διαμέρισμα Λευκώνα.

Σύμφωνα με την τροχαία, το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις μοναχές, οι οποίες εγκαταβιούσαν στη μονή Προφήτη Ηλία, στο Άγιο Πνεύμα Σερρών, συγκρούστηκε με νταλίκα, χωρίς να διευκρινιστεί μέχρι στιγμής κάτω από ποιες συνθήκες σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα.

Άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν νεκρές από τα συντρίμμια τις δύο μοναχές (η μία ήταν η Ηγουμένη) ενώ η τρίτη, ηλικίας 41 ετών, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Η Μητρόπολη Σερρών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης εν βαθυτάτη θλίψει ανακοινώνει την αδόκητον προς Κύριον εκδημίαν της μακαριστής πλέον Γεροντίσσης Χριστονύμφης, Ηγουμένης της ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Σερρών και της μοναχής Ευπραξίας της ιδίας ιεράς Μάνδρας.

Το πρωί της προσεχούς Πέμπτης 4ης Αυγούστου ε.ε θα τελεσθεί στο Καθολικόν της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Σερρών Αρχιερατική θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου και ακολούθως στις 11π.μ θα τελεσθεί η εξόδιος εις μοναχούς ιερά ακολουθία.

Η Εκκλησία των Σερρων εν συνοχή και συγκινήσει βαθεία δέεται υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων ψυχών των ,εν χώρα ζωντων και εν σκηναις οσίων και δικαίων.