Τέμενος Βαγιαζήτ: Η Τουρκία επιχειρεί να ανεβάσει τους τόνους

Loading...


Η φαίνεται πως θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις καταστροφές λόγω πυρκαγιάς στο στο Διδυμότειχο και ήδη ζητά εξηγήσεις από την .

Η ανακοίνωση του τουρκικού δείχνει τις διαθέσεις των γειτόνων, σε μια περίοδο που δεν αφήνουν καμία ευκαιρία να δημιουργήσουν θέμα τόσο με τη χώρα μας όσο και με την Ευρώπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου:

«Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι το Çelebi Sultan Mehmet Mosque στο Διδυμότειχο, που χτίστηκε το 1420 και οι εργασίες αποκατάστασης από τις ελληνικές αρχές ξεκίνησαν το 2016, υπέστη σοβαρές ζημιές ως αποτέλεσμα φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της 22ας Μαρτίου. Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να καθορίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Είναι πολύ σημαντικό το , που αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά δείγματα της κοινής μας πολιτιστικής κληρονομιάς με την Ελλάδα, να αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή και να διατηρηθεί για τις μελλοντικές γενιές.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Διδυμοτείχου: Συμπαράσταση στους μουσουλμάνους για τη φωτιά στο Τέμενος Βαγιαζήτ (ΦΩΤΟ)

Η κοινή μας πρόθεση να διατηρήσουμε αμοιβαία τα πολιτιστικά μνημεία στην και την Ελλάδα αποτυπώνεται στις συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Ευθυγραμμιζόμενη με αυτή την κοινή πρόθεση, η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεισφέρει με όλα τα μέσα για την αποκατάσταση και διατήρηση του τεμένους ως ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό μνημείο».

Κράτα το

Κράτα το