Τανζανία: Λίγες τηγανιτές πατάτες και ελάχιστοι ξηροί καρποί μπορούν να φέρουν την ευτυχία

Loading...


Λίγες τηγανιτές πατάτες και ελάχιστοι ξηροί καρποί μπορούν να φέρουν την ευτυχία στα πρόσωπα των ταλαιπωρημένων κατοίκων της Τανζανίας όπου με σύμμαχο την Ορθόδοξη Εκκλησία δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης.

Συγκινούν οι εικόνες με τον τοπικό Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο που ακούει με προσοχή τα προβλήματα των κατοίκων και τους δίνει λύσεις ενισχύοντάς τους πνευματικά.

«Σήμερα με τον Θεοφιλέστατο π. Αγαθόνικο παραβρεθήκαμε σε ένα αλλιώτικο τραπέζι. Πήγαμε σε μια οικογένεια που μας κάλεσαν σε γεύμα για να μας ευχαριστήσουν. Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, όμως αισθανθήκαμε ιδιαίτερη ζεστασιά και ομορφιά από τις ταπεινές και γεμάτες φιλοξενία ψυχές των ανθρώπων. Η αγάπη αυτών των ανθρώπων μας συγκίνησε πραγματικά. Είναι από τις όμορφες στιγμές που ζει κανείς εδώ στην Ιεραποστολή. Το γεύμα περιείχε τηγανιτές πατάτες και μπανάνες λίγα φυστίκια και λίγα φρούτα, μας προσέφεραν ότι είχαν και δεν είχαν. Φτωχικό μεν, αλλά γεμάτο με αγάπη. Ίσως ήταν από τα καλύτερα γεύματα που δύσκολα ξεχνάς» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Ιεραποστολικής Στέγης.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr