Στην Ρεντίνα για προσκύνημα, μετά τον Σοχό, η εικόνα της Γοργοεπηκόου από το Άγιο Όρος

Loading...


: Η γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου, Σοχού Θεσσαλονίκης αποτελεί μετόχι της Ι. Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους,και υποδέχεται κάθε χρόνο για μία εβδομάδα τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, από το Αγιώνυμο Όρος, όπου χιλιάδες πιστοί συρρέουν για προσκύνημα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα χθες Παρασκευή και ώρα 6 το απόγευμα, έγινε η υποδοχή της εικόνας στην κεντρική πλατεία του Σοχού και από εκεί με πομπή μεταφέρθηκε στην Ι. Μ Θεοσκεπάστου.

Την Κυριακή όπου πανηγυρίζει η Μονή, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ Ιωάννη, ενώ θα ακολουθήσει λιτανεία της εικόνας στους χώρους της Μονής.
Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του μοναστηριού, θα παρευρεθεί στον εορτασμό ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα, θα πραγματοποιήσουν προσκύνημα στην Ιερά Εικόνα.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, κατά την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας για το Άγιον Όρος, θα γίνει για τρίτη χρονιά στάση στο στρατόπεδο Καταδρομών της Ρεντίνας, όπου θα αναπεμφθεί δέηση από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη και θα ακολουθήσει προσκύνημα από στελέχη και οπλίτες.

Η εικόνα της Παναγίας Γοργοεπήκοος
Η Παναγία μας, όπως είναι γνωστό, φέρει πολλά ονόματα. Ένα απ’ αυτά που της προσδίδουμε είναι και Γοργοεπήκοος. Βυζαντινή προσωνυμία της Θεοτόκου, και σημαίνει «από ψηλά σπεύδουσα και ταχεία βοήθεια»… Ομολογώ, πως πριν από 5 χρόνια περίπου προσωπικά δεν το γνώριζα καν. Ένα πρόσωπο από προηγούμενο εργασιακό μου περιβάλλον, σε μία δύσκολη στιγμή την επικαλέστηκε… Την πίστευε πολύ, η Μεγαλόχαρη υπάκουσε γοργά και ενήργησε. Έτσι την έμαθα κι εγώ. Το τελευταίο διάστημα την επικαλούμαι συνεχώς.

Κι έτσι αποφάσισα, αυτό που δε γνώριζα, να το μοιραστώ μαζί σας. Η Παναγία η Γοργοεπήκοος λοιπόν, είναι πολύ θαυματουργή , μα πάνω απ’ όλα υπακούει γοργά το «αίτημα» των πιστών Της. Γιατρεύει από διάφορες ασθένειες, χαρίζει παιδιά, φανερώνει απολεσθέντα αντικείμενα, ανθρώπους, προστατεύει όσους κινδυνεύουν στη θάλασσα, λυτρώνει όσους αιχμαλωτίζονται, θεραπεύει από τον πονοκέφαλο και την κόπωση, ανορθώνει παράλυτους, χαρίζει φως σε τυφλούς, θεραπεύει από θανατηφόρες ασθένειες και γενικά θεραπεύει όπου ο πιστός «νοσεί»…

Θαύματα, παρεμβάσεις γραμμένα στην εικόνα της, στη Μονή Δοχειαρίου ( η εικόνα Της υπάρχει στη Μονή από το 1664 μ. Χ). . Μα και θαύματα γραμμένα στην εικόνα του Μοναστηριού, της Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα Αττικής όπως και σε άλλα πολλά μοναστήρια ή εκκλησίες στην Ελλαδα που φέρουν το όνομα Της.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr