Στην Κεφαλονιά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Loading...


Στις 14 Αυγούστου θα βρίσκεται στο νησί της Κεφαλονιάς ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κ.κ Δημήτριος.

Λίγο μετά την ενημέρωση του Μητροπολίτη κ.κ Δημήτριου σχετικά με το πρόγραμμα της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιου, ακολούθησε η έλευση του Μητροπολίτη πρώην Κορέας, Πισιδίας, Σίδης και Αττάλειας, κ. Σωτήριου. Ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτη, ο Μητροπολίτης πρώην Κορέας, Πισιδίας, Σίδης και Αττάλειας, κ. Σωτήριος επισκέφθηκε τα γραφεία της Μητρόπολης. Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και ομιλία σχετικά με τις δράσεις της Ορθόδοξης εκκλησίας σε χώρες του εξωτερικού,όπως της Κορέας και της Τουρκίας.

Το πρόγραμμα
Η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά, ότι εις την φετεινή Πανήγυρη του Αγίου Γερασίμου η Τοπική μας Εκκλησία, θα έχει την εξαιρετική ευλογία της παρουσίας και της συμμετοχής εις την πανήγυρη, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.

Ο Μακαριώτατος κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, του κ. Δημάρχου, του κ. Περιφερειάρχου και του κ. Αντιπεριφερειάρχου θα ευρίσκεται εις την νήσον μας από τις πρωτες απογευματινές ώρες της Δευτέρας 14/08/2017 και θα συνεορτάσει μαζί μας και την μεγάλην Εορτήν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το πρόγραμμα της συμμετοχής του Μακαριωτάτου εις την Λειτουργική ζωή της Τοπικής μας Εκκλησίας και τις άλλες εκδηλώσεις έχει ως εξής:

Διαβάστε εδώ:  Κεφαλονιά- Δεκαπεντάγουστος: Τα φιδάκια της Παναγίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/08/2017
Άφιξις. Αεροδρόμιο Κεφαλληνίας. Ώρα 15:15.
Αίθουσα Επισήμων. Συνέντευξις εις Μ.Μ.Ε.
Μετάβασις εις το κατάλυμα διαμονής του.
Μ. Εσπερινός εις Ι. Ενορ. Ναόν Μαρκοπούλου. Ώρα 20:30.

ΤΡΙΤΗ 15/08/2017
Όρθρος – Θεία Λειτουργία Ι. Ενορ. Ναός Μαρκοπούλου. Ώρα 08:00
Μ. Εσπερινός Ι. Μονή Αγ. Γερασίμου, Ώρα 21:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/08/2017
Όρθρος – Θεία Λειτουργία, Ι. Μονή Αγ. Γερασίμου Ώρα 08:00
Έξοδος Ι. Σκηνώματος Αγ. Γερασίμου & Ι. Λιτανεία. Ώρα 11:00

ΠΕΜΠΤΗ 17/08/2017
Τιμιτική εκδήλωσις εις Θέατρον «ΚΕΦΑΛΟΣ» εκ μέρους του Δήμου και της Περιφερείας. Ώρα 20:15
Ομιλία Μακαριωτάτου.
Προβολή βίντεο δια το Ιεραποστολικό του έργο εις Αφρική και Αλβανία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/08/2017
Επίσκεψις εις Άσσον.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/08/2017
Αναχώρησις 06:45π.μ. από αεροδρόμιο Κεφαλληνίας.

Η είσοδος εις το Θέατρον «ΚΕΦΑΛΟΣ» όπου θα πραγματοποιηθεί εκ μέρους του Δήμου και της Περιφερείας η τιμητική εκδήλωσις προς τον Μακαριώτατον και θα ακολουθήσει εν συνεχεία η ομιλία αυτού και η προβολή του βίντεο είναι ελεύθερη. Η πρόσκλησις του Σεβ. Μητροπολίτου Κεφαλληνίας είναι ανοιχτή προς όλους τους κατοίκους της πόλεως Αργοστολίου και της νήσου μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να είδωμεν και να συνομιλήσωμεν μετά του Μακαριωτάτου από κοντά όλοι μας.