Σπίτι φιλοξενίας παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου»

Loading...


Στην ίδρυση στον Βόλο, προχωράει σύντομα ο Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και , προσθέτοντας μια ακόμη σημαντική κοινωνική δομή για τις ανάγκες της περιοχής και όχι μόνο.

Ο Εθελοντικός Οργανισμός, στο πλαίσιο της λειτουργίας του σπιτιού φιλοξενίας παιδιών στο Βόλο, ενδιαφέρεται να απασχολήσει Νηπιαγωγούς, Παιδαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Μάγειρα/μαγείρισσα, Οδηγό με επαγγελματικό δίπλωμα, συντηρητής κτιρίων – κηπουρό, με εμπειρία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα βιογραφικά τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο e-mail: kivotospogoniani@gmail.com

Η «Κιβωτός του Κόσμου», δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Ο Οργανισμός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά, σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα σπίτια φιλοξενίας, που λειτουργεί ανά τη χώρα.

Τα «Σπίτια Φιλοξενίας Παιδιών της Κιβωτού Κόσμου» βρίσκονται στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή Ηπείρου και στη Χίο, στα οποία θα προστεθεί η δομή που θα δημιουργηθεί στο Βόλο.

Τρόπος λειτουργίας

Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς – φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού, είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες , θα μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, οι οικογένειες λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με ειδικούς σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, ενημερώνονται για προγράμματα κατάρτισης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους.

Μια μεγάλη οικογένεια…

Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον 26χρονο τότε ιερέα, π. Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι μια μεγάλη οικογένεια, μέλη της οποίας είναι τα παιδιά, οι γονείς, οι συνεργάτες, οι εθελοντές και οι συμπαραστάτες.