Συναντήσεις του υπουργού Παιδείας με τους μουφτήδες

Loading...


Διαδοχικές είχε στην την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ο , Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο περιθώριο της περιοδείας του πρωθυπουργού στη Θράκη, τον οποίο συνόδευε.

 

Αρχικά συναντήθηκε στα γραφεία της μουφτείας Κομοτηνής με τον μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή και τον μουφτή Ξάνθης, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο μουφτήδες περιέγραψαν στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία της Μουφτείας και τον συνεχάρησαν για το σεβασμό και τη φροντίδα με την οποία το υπουργείο αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική θρησκευτική εκπαίδευση.

Διαβάστε εδώ:  Τι συζήτησαν οι Μητροπολίτες της Θράκης με τον Υπ.Παιδείας

Οι μουφτήδες δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν ιδιαίτερη τιμή για το γεγονός ότι το υπουργείο δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του την απάντηση των σοφολογιοτάτων για μείζονα θέματα του Ισλάμ και εξήραν την ευαισθησία του υπουργού για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Στο περιθώριο της συνάντησης με τους μουφτήδες ο κ. Γαβρόγλου επισκέφτηκε το τζαμί που στεγάζεται δίπλα στη Μουφτεία Κομοτηνής. Ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση και με τέσσερις μητροπολίτες, στα γραφεία της μητροπόλεως Μαρωνείας Κομοτηνής. Ο Κώστας Γαβρόγλου κατά την περιοδεία του επισκέφθηκε και το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης και τους καθηγητές του σχολείου.tilegrafima.gr