Συγκίνηση στην Παναγία Σουμελά: Λιβανέζοι Ορθόδοξοι ψάλλουν για την Θεοτόκο στην Παναγία των Ποντίων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΣΤΗΝ

του Γιώργου Νταλιάρη

Σε ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα βρέθηκαν τις δύο προηγούμενες εβδομάδες 50 Ορθόδοξοι Χριστιανοί την πρωτεύουσα του , Βηρυτό.

Η βαθιά τους πίστη, η κατάνυξη με την οποία έμπαιναν σε κάθε Ναό ή Μοναστήρι, η συγκίνηση όταν ασπάζονταν την Ιερά Εικόνα ήταν παραδειγματική, για ανθρώπους που ζουν σε μια δύσκολη περιοχή.

Οι 50 πιστοί από την Ενορία του Αρχάγγελου Μιχαήλ Βηρυτού έφτασαν στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν Εκκλησίες εντός της πόλης, αλλά και το Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Μάκρη. Ακολούθως, μετέβησαν στην Κέρκυρα, στα Μετέωρα, στην Παναγία Σουμελά, στη Θεσσαλονίκη όπου μεταξύ άλλων προσκύνησαν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου και τέλος επέστρεψαν στην ελληνική πρωτεύουσα, απ’όπου αναχώρησαν γεμάτοι ξεχωριστές εικόνες και με την πίστη τους ακόμη πιο δυνατή.

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ τους συνάντησε στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο. Η συγκίνηση από τη στιγμή που έκαναν το Σταυρό τους μέσα στο Ναό αλλά και όταν ασπάστηκαν την Ιερά Εικόνα της Μάνας των Ποντίων ήταν απερίγραπτη.

Στα βίντεο ακολουθούν μπορείτε να δείτε τους 50 πιστούς να ψάλλουν και να ασπάζονται την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά…

livan (1).JPG
livan (2).JPG
livan (3).JPG
livan (4).JPG
livan (5).JPG
livan (6).JPG
livan (7).jpg
livan (8).jpg
livan (9).jpg


tilegrafima.gr