Συγκέντρωση παιχνιδιών για παιδιά που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης

Loading...


Με στόχο τη δημιουργία ενός πιο φιλικού και φιλόξενου περιβάλλοντος στη νέα , που λειτουργεί εδώ και δύο εβδομάδες στο , ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει επιτραπέζια , βιβλία και παραμύθια σε καλή κατάσταση.

«Με αφορμή τη λειτουργία της μονάδας ο σύλλογος πήρε την πρωτοβουλία να υποστηρίξει τα παιδιά που θα περάσουν αυτή τη διαδικασία. Θέλουμε να δείξουμε την ευαισθησία μας. Κάνουμε έκκληση ο κόσμος να προσφέρει παιχνίδια και επιτραπέζια σε καλή κατάσταση, ώστε τα παιδιά που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία να περνούν όσο το δυνατόν καλύτερα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σε 15 μέρες μαζεύτηκαν αρκετά παιχνίδια. Ήδη δύο δημοτικά σχολεία της πόλης βοήθησαν με παιχνίδια και το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σχολεία. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε πολλά παιχνίδια. Έτσι, τα παιδάκια θα αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα παιδικό δωμάτιο με παιχνίδια, όπου θα διασκεδάζουν και παράλληλα θα υποβάλλονται σε μία ιατρική δοκιμασία».

Από την πλευρά της η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, δήλωσε: «Αρωγοί σε αυτή την προσφορά είναι σύλλογοι, όπως ο Σύλλογος Νεφροπαθών, οι οποίοι καλούν τους πολίτες να προσφέρουν επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία, προκειμένου να απασχολούνται τα παιδιά όση ώρα κρατά η συνεδρία. Οι συνεδρίες για την αιμοκάθαρση διαρκούν 3 ώρες. Και βέβαια, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και φιλοξενούνται πάρα πολλά παιδιά εκτός της συγκεκριμένης ομάδας».

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να φέρει παιχνίδια και βιβλία στα γραφεία του Συλλόγου Νεφροπαθών (Βασιλέως Ηρακλείου 28, Θεσσαλονίκη) ή να επικοινωνήσει στο τηλ: 231 022 2821, ώστε κάποιο μέλος του συλλόγου να τα παραλάβει.