Σεισμός- Ειδήσεις: Όλα τα news για τους σεισμούς

Loading...


: Μεγάλη ανησυχία φαίνεται πως έχει προκαλέσει τόσο στους κατοίκους του Μουζακίου όσο και σε εκείνους που ζουν στα χωριά και τους οικισμούς στο δυτικό ορεινό όγκο των Αγράφων, ο ισχυρός σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10:12 το πρωί της Παρασκευής (31/08/2018) στα όρια των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγράφων, Αποστόλη Μάκα, ο οποίος ανέφερε ότι ο σεισμός προκάλεσε μικρής έκτασης κατολισθήσεις – κυρίως πέτρες – στα πιο επικίνδυνα σημεία του ορεινού οδικού δικτύου.

Ειδικότερα, ο κ. Μάκας, είπε ότι «σημειώθηκαν κατολισθήσεις πετρών κυρίως κοντά στα χωριά Άγραφα, Βραγκιανά, Τρίδεντρο και Επινιανά, τα οποία είναι κοντά στη λίμνη Πλαστήρα και κοντά στην Καρδίτσα, δηλαδή πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού».

Πρόσθεσε ότι τα κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων βρίσκονται καθ’ οδόν για τον έλεγχο όλων των χωριών και των οικισμών που βρίσκονται εντός της δικαιοδοσίας του δήμου, προκειμένου να ελεγχθούν, πέραν των κατολισθήσεων και υλικές ζημιές σε κτήρια και κυρίως σε παλιά οικήματα.
Δήμαρχος Μουζακίου στο Newsbomb.gr: Στα σπίτια υπάρχουν μικροζημιές και ορισμένα έχουν υποστεί ρωγμές

Ο δήμαρχος Μουζακίου, Γεώργιος Κωτσός, μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε πως στην περιοχή υπάρχει αναστάτωση και οι κάτοικοι είναι τρομαγμένοι.

«Είναι λογικό ένας τόσο ισχυρός σεισμός να προκαλεί ανησυχία. Στα σπίτια υπάρχουν μικροζημιές και ορισμένα έχουν υποστεί ρωγμές», είπε ο κ. Κωτσός ενώ αποκάλυψε πως σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο Μοναστήρι Οξιάς και πτώση βράχου στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Μουζάκι με την Αργιθέα. Ωστόσο, η κυκλοφορία δεν έχει διακοπεί.

Όπως είπε ο κ. Κωτσός, στο δήμο Μουζακίου αναμένεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και του ΙΓΜΕ για να καταγραφούν οι ζημιές και ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες.tilegrafima.gr