Σε βάθος εξαετίας τα αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΕΦΚΑ εισφορές, ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε βάθος εξαετίας τα αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, , Δημοσίου, ΕΦΚΑ εισφορές, ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλα τα για τα και την πληρωμή επιδομάτων

Σε βάθος εξαετίας και σε τουλάχιστον 72 μηνιαίες δόσεις αναμένεται να επιστραφούν τα , για περικοπές που έγιναν από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Μάιο του 2016.

Ολες οι ειδήσεις από το vimaorthodoxias 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι περικοπές της συγκεκριμένης περιόδου αναμένεται να κριθούν αντισυνταγματικές από το . Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου επί της πιλοτικής δίκης αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου και θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή 3,9 δισ. ευρώ σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στις περικοπές σε  που έγιναν σε 1,2 εκατ. συνταξιούχους και κυρίως σε όσους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικήςπάνω από 1.000 ευρώ το 2012, καθώς επίσης και τα δώρα, τα οποία καταργήθηκαν το 2012 για το σύνολο των συνταξιούχων.

Σε βάθος εξαετίας τα αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΕΦΚΑ εισφορές, ΟΠΕΚΕΠΕ –  Επικουρικές συντάξεις Ιουλίου 2020 και αναδρομικά

Σε τρεις πληρωμές αναμένεται να προχωρήσει για τον μήνα Ιούλιο 2020 ο  (e-ΕΦΚΑ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του eΕΦΚΑ, οι θα πραγματοποιηθούν σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες, ως εξής:

-Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, καταβολή  μηνός Ιουλίου 2020 σε 1.228.477 δικαιούχους.

-Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, καταβολή Οκτωβρίου 2019-Μαΐου 2020 σε 235.233 δικαιούχους.

-Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, καταβολή Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2018 για το ΛΕΠΕΤΕ και Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2018 για τον ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π. ΕΘΝΑΚ.

Στο µεταξύ, µετά την  στις που έχει προγραµµατιστεί για τις 9 Ιουλίου, αποµένουν τρία βασικά βήµατα, που παραπέµπονται για το φθινόπωρο, προκειµένου να ολοκληρωθεί στην πράξη µέχρι το τέλος του έτους η  που ψηφίστηκε τον περασµένο Φεβρουάριο

Σε βάθος εξαετίας τα αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΕΦΚΑ εισφορές, ΟΠΕΚΕΠΕ – Παράταση στις εισφορές επιχειρήσεων

για τις έδωσε η κυβέρνηση. Κανονικά οι ασφαλιστικές εισφορές Μαΐου έπρεπε να πληρωθούν την Τρίτη 30 Ιουνίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει παράταση στην πληρωμή.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση η πληρωμή θα γίνει σε 4 μηνιαίες δόσεις έως την 31η Οκτωβρίου.

Σήμερα κανονικά έληγε η προθεσμία εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις, ενώ το αντίστοιχο περιθώριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μη μισθωτούς και τους αγρότες ήταν  έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που ανήκουν σε ΚΑΔ που πλήττονται, μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές Μαΐου, σε 4 δόσεις από τον Οκτώβριο και μετά. Το μέτρο αυτό καταργείται από τον ερχόμενο μήνα (εισφορές Ιουνίου).

Σε βάθος εξαετίας τα αναδρομικά στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΕΦΚΑ εισφορές, ΟΠΕΚΕΠΕ – Πληρωμή στους αγρότες

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές περίπου 8,6 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 29/6 πληρώθηκαν 6.376 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του εδώ

Έως 4.000 ευρώ αναδρομικά στις συντάξεις 1500 ευρώ – ΕΦΚΑ εισφορές, ΟΠΕΚΕΠΕ