Ρουμανίας Δανιήλ: Να αναδείξουμε τις αξίες του χωριού

Loading...


Ρουμανίας Δανιήλ: Την έκθεση με θέμα «Πρόσωπα από τα Χωριά της Ρουμανίας» που παρουσιάζεται στο Πατριαρχικό Μέγαρο, επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, αναφερόμενος στη σχέση μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης, γράφει το basilica.ro.

«Στις εικόνες παρατηρούμε τη σύνδεση μεταξύ του χωριού και της φύσης. Είτε η φωτογραφία έχει ληφθεί από έναν λόφο, είτε από ελικόπτερο ή drone, είναι σημαντικό να δούμε τη στενή σχέση φύσης-χωριού: χωριό κοντά στο δάσος, δίπλα σε ένα λιβάδι, όμορφες πεδιάδες , λόφους βουνά» δήλωσε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε: «Αυτή η σχέση δεν υπάρχει στην πόλη».

Υπογράμμισε ωστόσο, ότι πρέπει να αποφευχθούν τα δύο άκρα στην προσέγγιση του θέματος της επαρχίας ώστε να μην δημιουργείται η μυθοποίηση του χωριού, εν αγνοία της σημερινής πραγματικότητας.

«Πρέπει να αναδείξουμε τις πνευματικές αξίες του χωριού, αλλά και τα βάσανα στο παρελθόν και σήμερα. Πρέπει να δούμε στο χωριό όχι μόνο την ποιητική πλευρά, αλλά και από το δεινά των ανθρώπων στα χωριά» είπε, επισημαίνοντας ότι: «Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε νοσταλγικά και μυωπικά».tilegrafima.gr