Ρένα Δούρου στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Η σχέση μου με την Εκκλησία και τους Μητροπολίτες

Loading...


Σε έναν απολογισμό του πολύτιμου έργου τους και την προσωπική σχέση που έχει με τον και τους μητροπόλεις του Λεκανοπεδίου Αττικής, εξηγεί στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, η εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, κ. .

«Στηρίξαμε τις δομές της Εκκλησίας και ικανοποιήσαμε τα αιτήματα των Μητροπόλεων της Αττικής καθώς σχετίζονται με ορατές ανάγκες συμπολιτών μας και με έναν ολόκληρο κόσμο που δεν γίνεται να αγνοήσεις.

Λοιδορήθηκε αυτομάτως πως αποδώσαμε περίπου 117 εκατομμύρια ευρώ, πιστεύω αποτελεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό τις τελευταίες δεκαετίες, και στα γνωστά κανάλια ή αρθρογράφους μεταφράστηκε πως πετάμε τα λεφτά μας », υπογραμμίζει και συμπληρώνει:

«Αναρωτιέμαι αν το να ενισχύεις τα συσσίτια ενοριών αποτελεί σπατάλη, γνωρίζετε πως μόνο η Εκκλησία έχει αναπτύξει ένα αποτελεσματικό φιλανθρωπικό δίκτυο που η Περιφέρεια Αττικής έστερξε από την πρώτη στιγμή σε όσες Μητροπόλεις μας το ζήτησαν και μάλιστα όταν βρήκαμε την κοινωνία μας σε πρωτόγνωρη κρίση.

Επίσης η μετατροπή των στρατιωτικών κτιρίων της οδού Δεινοκράτους, ένα συγκρότημα κόσμημα για την πρωτεύουσα που η Αρχιεπισκοπή με κόπο διέσωσε, αποτελεί ξεχωριστή επένδυση για την τουριστική μας προβολή και την πολιτιστική μας ανάδειξη. Εξού και χρηματοδοτούμε αντίστοιχα το παράρτημα του Χριστιανικού & Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών. Ενισχύουμε όσο μπορούμε τον θρησκευτικό τουρισμό δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανοίγουμε νέα τουριστικά μονοπάτια.

Ο Άγιος Ελισαίος στην Πλάκα, το πανέμορφο ναΐδριο που έψελνε ο Παπαδιαμάντης είναι πλήρως αναστηλωμένο, όπως η βυζαντινή Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι, μαζί με μια σειρά ιστορικών ναών που αντιμετώπιζαν μεγάλα θέματα. Το ίδιο ισχύει και για τις μεγάλες Μονές της Περιφέρειάς μας, χαρακτηριστικά αναφέρω την Αγία Παρασκευή στα Μέγαρα με ένα συνεδριακό κέντρο που βάζει ολόκληρη την περιοχή στο χάρτη.

Στην Γλυφάδα διπλασιάζουμε τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» της Αρχιεπισκοπής με περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια πρότυπη κοινωνική δομή που φιλοξενεί σαράντα γυναίκες με σύνδρομο Down και νοητική υστέρηση. Μακάρι να λειτουργούσαν και άλλες τέτοιες όπως η συγκεκριμένη της οποίας το έργο με έχει εκπλήξει. Καταφέραμε να εντάξουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα, και όπου δεν ήταν δυνατό το πράξαμε από ιδίους πόρους, τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες των μητροπόλεων και των ενοριών που μας χρειάζονταν.

Θα ήθελα να εξάρω την συνεργασία που πολύ αθόρυβα και πάρα πολύ αποτελεσματικά αρχίσαμε δειλά με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και σταδιακά με όσες Ιερές Μητροπόλεις και ιερείς μας προσέγγισαν είτε για τις κατασκηνώσεις ή για την χρηματοδότηση εξαιρετικών δράσεων.

Ελπίζω ειλικρινά να αναπτυχθεί περαιτέρω, η πόρτα της Περιφέρειας και του γραφείου μου θα είναι πάντοτε ανοικτή όπως μέχρι σήμερα ισχύει αδιακρίτως »tilegrafima.gr