Ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών: 645 άτομα την τελευταία εβδομάδα

Loading...


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι ροές από την στα νησιά του , μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα και την αρνητική τροπή που δείχνει να παίρνει η συμφωνία μεταξύ της Άγκυρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σε επτά ημέρες, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα Παρασκευή, 12 Αυγούστου, το πρωί, στα νησιά το βορείου Αιγαίου πέρασαν 645 μετανάστες και πρόσφυγες.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών και προσφύγων που φτάνει στα νησιά ανά εβδομάδα, από την εκδήλωση του πραξικοπήματος την Παρασκευή 15 Ιουλίου μέχρι σήμερα, γεγονός που δείχνει το ανεξέλεγκτο πλέον της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα παράλια της Τουρκίας, σε σχέση με τον έλεγχο των ροών από τις εκεί αρχές. Ιδιαίτερα, ας σημειωθεί, ότι από τους 645 μετανάστες και πρόσφυγες, οι 60 πέρασαν στη Σάμο, όπου οι ροές όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μηδενικές.

Την Παρασκευή στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3.836 άτομα. Στη Χίο 3.021 και στη Σάμο 1.048. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 7.905 πρόσφυγες ή μετανάστες και αυτό, παρά τις συνεχείς μετακινήσεις στην Αθήνα όσων κρίνονται από την πρωτοβάθμια επιτροπή ασύλου ότι μπορεί να τους δοθεί άσυλο.