“Τα μαζεύει” ο Διακόπουλος: Η αναφορά μου αφορούσε προσπάθεια ερευνών, όχι πραγματοποίηση

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, ανασκεύασε αργά το μεσημέρι της Τρίτης 18/08/2020 τις πρωινές δηλώσεις που έκανε στο Open – Με νέα διευκρινιστική, γραπτή του δήλωση ο κ. Διακόπουλος τόνισε ότι μίλησε για «προσπάθειες ερευνών» και όχι για έρευνες

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίς το πρωί μιλώντας στο Open αποκάλυψε ότι το τουρκικό Oruc Reis κάνει κανονικά έρευνες και μαρκάρει την περιοχή – Μάλιστα ο κ. Διακόπουλος το πρωί είπε ότι «δεν υπάρχει ολίγον έγκυος» – Παράλληλα, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Διακόπουλος η Ελλάδα δεν θα κάτσει σε κανέναν διάλογο με το πιστόλι στο τραπέζι.

Διαβάστε επίσης: Δήλωση-Βόμβα: “To ORUC REIS έκανε έρευνες” – Κυνική παραδοχή παραβίασης ελληνικής κυριαρχίας

Λίγο πριν τις 14:00 ο κ. Διακόπουλος ανέφερε με γραπτή του δήλωση τα ακόλουθα:

«Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος δήλωσε τα εξής:

Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

Πηγή: newsbomb.gr