Πρωτοβουλίες στήριξης των πληγέντων από τις πλημμύρες από την Εκκλησία της Κρήτης

Loading...


Τη θλίψη για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες με αποκορύφωμα το χαμό πέντε ανθρώπων, εκφράζει με ανακοινωθέν η Εκκλησία της Κρήτης, που παράλληλα αναφέρει πως συλλυπητήριο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Παράλληλα αναφέρει πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης των πληγέντων.

Το ανακοινωθέν αναφέρει:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης με περισυλλογή και θλίψη παρακολουθεί τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών και των ακραίων καιρικών φαινομένων στη Μεγαλόνησο Κρήτη, τις τελευταίες ημέρες, με μεγαλύτερη ένταση και συνέπειες στη Δυτική Κρήτη και εκφράζει τη θερμή συμπαράσταση και την αγάπη Της στους πληγέντες, με κάθε τρόπο, από τις συνέπειες των φαινομένων αυτών.

Τα μηνύματα συμπαράστασης, με πρώτο το συλλυπητήριο Τηλεγράφημα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, αποτελούν επιστηριγμό και ενθάρρυνση για ολόκληρη τη Μεγαλόνησο, αυτές τις δύσκολες ώρες, κατά τις οποίες είναι εμφανής η ανθρώπινη αδυναμία, μπροστά στα φυσικά φαινόμενα και τα αποτελέσματά τους.

Ενώπιον αυτής της μεγάλης δυσκολίας αναλογιζόμαστε όλοι μαζί τις ευθύνες μας, για τις αλόγιστες ανθρώπινες επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον και συνειδητοποιούμε, για μια ακόμη φορά, την επιτακτική ανάγκη, να επαναπροσδιορίσουμε, ως πρόσωπα πρωτίστως, ως Κοινωνίες, ως Φορείς, ως Κρήτη, τη σχέση μας με ολόκληρη τη κτίση, ως δημιουργία του Θεού.

Η Εκκλησία της Κρήτης προσεύχεται ιδιαίτερα για την ανάπαυση των πέντε συνανθρώπων μας – θυμάτων των εκτάκτων αυτών καιρικών φαινομένων και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Επίσης, η Εκκλησία Κρήτης θα αναλάβει, το επόμενο διάστημα, κατάλληλες πρωτοβουλίες, για τη στήριξη και συνδρομή των πληγέντων, μέσω των οικείων Ιερών Μητροπόλεων.tilegrafima.gr