Πρωτομαγιά και έρχονται τα νέα μέτρα των θεσμών

Loading...


Έως τη μια μετά το μεσημέρι σήμερα, η ελληνική πλευρά θα έχει στα χέρια της τα καθαρογραμμένα κείμενα των θεσμών στα οποία υπάρχει συμφωνία, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα ανοιχτά ζητήματα.

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών διαβουλεύσεων στις 2 τα ξημερώματα. Ο παράγοντας εξήγησε ότι οι δυο πλευρές έχουν τελειώσει με την εξέταση όλων των φακέλων.

Έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά σε παιδεία, υγεία, ενέργεια. Ωστόσο, είπε, υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα, και άλλοι 4-5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα».

Διαβάστε εδώ:  Πρωτομαγιά: Καθιερώνεται ως υποχρεωτική αργία

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι δε θα κλείσει τώρα ο προσδιορισμός των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, διότι θα γίνει πακέτο με το χρέος.

Ορισμένα ανοιχτά ζητήματα έμειναν και στις συναντήσεις της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγας Γεροβασίλη με τους επικεφαλής του κουαρτέτου.

Στέλεχος του υπουργείου είπε πως «υπάρχουν 2-3 σημεία, τεχνικά κατά κύριο λόγο, για τα οποία οι δυο πλευρές θα ανταλλάξουν σήμερα κείμενα. Αφορούν στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, την κινητικότητα, τις αξιολογήσεις. Μάλιστα, η ίδια πηγή δήλωσε πως υπάρχουν επίσης σημεία που έχουν πολιτική χροιά αλλά και δημοσιονομικό αντίκτυπο».