Πρέσβης Ισραήλ για Αγιο Ορος: “Μοναδική εμπειρία η επίσκεψή μου”

Loading...


Στο βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες ο Πρέσβης του στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι.

Για τις στιγμές που βίωσε στον Αθωνα μίλησε με θερμά λόγια σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, είπε: «Χάρηκα πολύ με την πρόσκληση να επισκεφθώ το Άγιον Όρος. Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Δεν ξέρω αν έβγαλα 500 ή 600 φωτογραφίες και να σκεφτείτε ότι επισκέφθηκα μόλις 4-5 μοναστήρια! Το Άγιον Όρος είναι μια “κάψουλα” ανέγγιχτης φύσης, ιστορίας, πολιτισμού, τέχνης κι ενός μοναστικού τρόπου ζωής. Δεν είμαι χριστιανός, δεν είμαι πολύ θρήσκος και δεν είμαι μοναχός αλλά ήταν συναρπαστικά […] Βλέπεις (εκεί) την ανθρώπινη βούληση και δύναμη. Και τη ζωή, την προσήλωση, την αφοσίωση.

Διαβάστε εδώ:  Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη από Άγιον Όρος: Οι ένστολοι είναι κοντά στην Εκκλησία

Μπορείς να εκπληρώσεις το όραμα ζωής σου ως μοναχός στο Άγιο Όρος και μπορείς να εκπληρώσεις τη ζωή σου με άλλες δεσμεύσεις και αφοσίωση αλλού. Για μένα δεν ήταν μια θρησκευτική εμπειρία. Ήταν μια ανθρώπινη εμπειρία. Είμαι πολύ κοντά στην ιστορία και την τέχνη και η βυζαντινή τέχνη είναι πολύ όμορφη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την πολιτιστική κληρονομιά που έχετε στο Άγιο Όρος. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα».

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr