Ποιος είναι ο Ιερέας του Αγρινίου που έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο με το κάστανο του Αγ. Παϊσίου

Loading...


Συνεργάτης του Ιερέα του Ναού Αγίου Δημητρίου π. Κωνσταντίνου Καντάνη τον υπερασπίζεται για το θέμα του κάστανου. Μιλά για έναν εξαίρετο ιερέα, με μία ανεκτίμητη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και για σκευωρία εκ μέρους συγκεκριμένου ιστοτόπου.

Συνεργάτης του ιερέα π. Κωνσταντίνου Καντάνη του Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου μίλησε στην εκπομπή του SKAI για το «κάστανο του αγίου Παϊσίου», υπερασπιζόμενος τον ιερέα. Αναφέρει ότι ήταν παρών στο γεγονός και το περιγράφει όπως έγινε. Μιλά για σκευωρία που κατασκευάστηκε από άνθρωπο, ο οποίος συνεχώς δυσφημίζει το τεράστιο κοινωνικό έργο του ναού και του εφημερίου του.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό και εμείς να προσθέσουμε ότι ο ιερέας του Ναού π. Κωνσταντίνος Καντάνης είναι ένας κληρικός με τεράστια προσφορά στην κοινωνία του Αγρινίου, γνωστός για το ήθος και την αγάπη του προς τον λαό.
Οπωσδήποτε κάποιες υπερβολές δεν πρέπει να σκιάσουν το τεράστιο έργο του, πολύ περισσότερο αφού ο ιερέας είναι άνθρωπος με μεγάλη μόρφωση και πνευματική κατάρτιση, που ασφαλώς δεν παρασύρεται εύκολα σε φαινόμενα θρησκοληψίας.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εκμετάλλευση και μεγέθυνση του γεγονότος απο ορισμένους κύκλους, με ιδιοτελείς και εμπαθείς σκοπούς.
Συγκεκριμένα το σχόλιο του συνεργάτη του Ιερέα έχει ως εξής:
«Είμαι συνεργάτης του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, του π.Κωνσταντίνου Καντάνη και όσα σας γράφω τα γνωρίζω καλά από πρώτο χέρι γιατί ήμουν παρών καθ’ όλη την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας. Παρακολούθησα την σημερινή εκπομπή σας στο διαδίκτυο σχετικά με την υπόθεση του καστάνου του Αγίου Παΐσιου και της Ιεράς Αγρυπνίας του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Αρχικά να σας συγχαρώ που επιτρέψατε στον εφημέριο του ναού μας τον π.Κωνσταντίνο, να εκθέσει την άποψη του, γιατί για αρκετές ημέρες ακούγαμε να μιλάνε για μας χωρίς να ακούγετε και η άποψη του ναού και των ενοριτών. Βρισκόμουν και εγώ ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που παρακολούθησαν την Ιερά Αγρυπνία και παρέμεινα μέχρι το τέλος.

Κανένα παράξενο γεγονός δεν είδαμε από αυτά που αναφέρονται σε διάφορα ιστολόγια και ιστοσελίδες, κανένας δεν μας κάλεσε να προσκυνήσουμε και να λατρέψουμε ένα κάστανο. Κανένας από τους παρόντες δεν αντέδρασε για κάτι και νιώσαμε μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση όταν μετά από δυο ημέρες γέμισε το διαδίκτυο και τώρα και τα κανάλια με μια υπόθεση που η αλήθεια είναι η εξής:

Στο τέλος του εσπερινού ο π.Κωνσταντίνος άφησε ένα μικρο κουτάκι με το κάστανο, το οποίο εμείς το έχουμε δει κι άλλες φορές στην ενορία και το γνωρίζουμε, για να μπορέσουν όσοι θα έφευγαν στο τέλος του εσπερινού και προσκυνούσαν την Ιερά Εικόνα του Οσίου Παΐσιου και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Βραχωρίτου, να περιεργαστούν και το κάστανο που πραγματικά είναι αναλλοίωτο και ακούγεται ακόμη και ο καρπός.

Διαβάστε εδώ:  "Οχι" του Μητροπολίτη Δημητριάδος "στην καπηλεία της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας" (ΦΩΤΟ)

Κανένας μας δεν το προσκύνησε σαν κάτι το θαυματουργό η το θεϊκό αλλά μόνο μας θύμισε τον Όσιο Παΐσιο και μας εξέπληξε η αντοχή του μέσα στα χρόνια.

Τέλος να δηλώσουμε και την αγανάκτηση όλων των πιστών της περιοχής μας, που πλέον ενοχληθήκαμε πολύ και μιλούμε έντονα μεταξύ μας εξ’ αιτίας του ότι δόθηκε μεγαλύτερη βάση από ένα αρνητικό κείμενο του ιστοχώρου agriniopress στο κάστανο, παρά στην αμφισβήτηση της Αγιότητος του Οσίου Παΐσιου που αναφέρει το ίδιο κείμενο.

Πολλές φορές και συχνά εστιάζει η εν λόγω ιστοσελίδα σε επικριτικά και εμπαθή σχόλια ειδικά κατά του π.Κωνσταντίνου Καντάνη και αυτό μας λυπεί και μας εξοργίζει για αυτή την ανήθικη και άδικη στάση και συμπεριφορά προς έναν άνθρωπο που μόνο καλό έχει κάνει στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου με την Πνευματική και Φιλανθρωπική δράση του όλα αυτά τα χρόνια.

Συσσίτια του ναού καθημερινά προσφέρουν τροφή σε εκατοντάδες φτωχούς, καθώς και το Κοινωνικό Φροντιστήριο προσφέρει βοήθεια σε εκατοντάδες παιδιά και στις οικογένειές τους που αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αυτό που μας ενόχλησε περισσότερο από όλα είναι ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα από την οποία ξεκίνησε όλη αυτή η λασπολογία κατά του π.Κωνσταντίνου, εκτός από τις διαδικτυακές επιθέσεις κατά των συσσιτίων, του κοινωνικού φροντιστηρίου, του Paintball και όλων των άλλων δράσεων του Ιερού Ναού, με αυτό το άρθρο του για το κάστανο προσπαθεί να αμφισβητήσει την Αγιότητα του Οσίου Παΐσιου. Για του λόγου το αληθές κατωτέρω παραθέτω όσα έγραψαν για τον Όσιο Παΐσιο.

– agriniopress –
[ _ Επίσης δεν μπαίνω στον…πειρασμό να αντιμετωπίσω το όλο θέμα ως μια μεγάλη μπίζνα ενός Οσίου που ήταν γέροντας και έλεγε περισσότερα εθνικοπατριωτικά τσιτάτα παρά λόγια αγάπης.
Αλλά, ειλικρινά, ένας μοναχός που αφήνει για ένα χρόνο την μοναχική ζωή για να…παντρέψει τις αδερφές του δεν είναι έτσι κι αλλιώς ήρωας; Γιατί χρειάζεται να δώσει και ένα κάστανο που αντέχει στον χρόνο σε έναν ιερέα; Ένας Γέροντας που στον εμφύλιο είναι “ασυρματιστής του Θεού” και τον πιάνουν οι κομμουνιστές και του βάζουν στο κελί δυο αντάρτισσες σχεδόν γυμνές κι εκείνος με την χάρη του Θεού δεν αντιδρά καθόλου, τι άλλο χρειάζεται για να αποδείξει ότι είναι Άγιος; Ερώτηση κάνω. _ ]

Τελειώνοντας σας δηλώνω πως έχουμε εμπιστοσύνη στο SKAI, πιστεύουμε πως θα το πράξετε και σας παρακαλούμε να αναδείξετε την αλήθεια. Άλλωστε για την αποκατάσταση της αλήθειας, και για το ότι δεν υπήρχε το κάστανο κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας ως έκθεμα, υπάρχουν και οι σχετικές φωτογραφίες από την ιστοσελίδα agrinioreport.

Ευχαριστώ».