Πατριάρχης Ηλίας Β’: Νονός 39,242 παιδιών στην Γεωργία

Loading...


: Για την καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος που έχουν δημιουργήσει οι εκτρώσεις.

Ο Πατριάρχης Ηλίας βάπτισε 564 παιδιά στην 59η μαζική τελετή.

Η αυτού Αγιότης Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας Ηλίας Β΄, ο αγαπημένος πνευματικός πατέρας της Γεωργίας, χοροστάτησε χθες κατά την εορτή των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού εκ Ρώμης [σ.σ. γύρω στο 284μΧ.] στην 59η μαζική τελετή Βάπτισης βρεφών στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Τιφλίδα.

Ο προκαθήμενος της Γεωργίας έγινε αυτή τη φορά Νονός άλλων 564 παιδιών, αναφέρει το 1tv.ge.

Οι Βαπτίσεις τελέσθηκαν στο δεύτερο μισό της ημέρας. Μετά την ολοκλήρωση, η Αυτού Αγιότης ευλόγησε προσωπικά όλα τα νέα του βαφτιστήρια και κάθε νεοβάπιστο παιδί έλαβε επίσης έναν Σταυρό και ένα πιστοποιητικό Βάπτισης.

«Ο Θεός είναι μαζί μας. Σας συγχαίρω για αυτή την ευτυχισμένη μέρα. Με τη Χάρη του Θεού σήμερα βαφτίσαμε περισσότερα από 500 παιδιά. Προσεύχομαι στον Θεό να τα προστατεύει για πάντα», δήλωσε ο Πατριάρχης Ηλίας.

Ο Πατριάρχης Ηλίας ξεκίνησε την πρώτη μαζική βάπτιση στις 19 Ιανουαρίου του 2008, μια πρωτοβουλία για την βελτίωση της τραγικής δημογραφικής κατάστασης στην Γεωργία που προκάλεσαν τα μετά-Σοβιετικά ποσοστά εκτρώσεων. Οι μαζικές αυτές τελετές διεξάγονται τέσσερις φορές τον χρόνο, όπου ο προκαθήμενος βαφτίζει προσωπικά και γίνεται Νονός του τρίτου και των επόμενων παιδιών των παντρεμένων Ορθοδόξων ζευγαριών.
Μέχρι σήμερα έχει γίνει Νονός σε 39.242 παιδιά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 3.718.200. Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) προβλέπει ότι μέχρι το 2050 ο αριθμός αυτός ενδέχεται να μειωθεί στα 2.985.000.
Ο Πατριάρχης Ηλίας είναι προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας επί 41 έτη. Όταν ενθρονίστηκε υπήρχαν μόνο 15 επισκοπές και 30 εκκλησίες, χάρη στους διωγμούς των κομμουνιστών. Σήμερα υπάρχουν 47 επισκοπές, γύρω στις 2 χιλιάδες ενορίες, καθώς και περίπου 3 χιλιάδες κληρικοί.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr