Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Η κοπή βασιλόπιτας στην Ιμπραημία

Loading...


: Το δίχως άλλο, ήταν μία πολύ συγκινητική εκδήλωση, αυτή της κοπής της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας «Η Μικρά Ασία», στην έδρα του ιστορικού σωματείου, στην Ιμπραημία, το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου 2020.

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μιχάλη Σολωμονίδη να υποδέχεται θερμά τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιο Κοτσιώνη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη.

Μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, παρουσία της συζύγου του Προέδρου της ΕΚΑ κας Καίτης Κασιμάτη, της Β΄ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κας Μαίρης Παυλίδου, της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κας Αλίκης Αντωνίου και της Αντιπροέδρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κας Γεωργίας Μαστουρίδου, όλοι οι παριστάμενοι έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα μικρασιατικά κάλαντα, με τον κ. Σολομωνίδη να δίνει το πρόσταγμα και τον ρυθμό και όλους τους παροίκους και τα Μέλη του Συλλόγου να ακολουθού.

Προηγήθηκαν τα λόγια ευλογίας του Μητροπολίτου κ. Νάρκισσου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ το βίντεο με τα Κάλαντα:

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr