1

Πανηγύρισε η Ι.Μ.Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων- Αργιθέας

Πανηγύρισε 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2022, η Ανδρώα Ιερά Κοινοβιακή Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου στο Πετρίλο ( Δήμος Αργιθέας – Π.Ε. Καρδίτσας ).

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν, ο Ηγούμενος της Ιερά Μονής Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντάς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου ( Μύρων ) πόλεως Καρδίτσας και αδελφός της Ιεράς Μονής, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγναντερού πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χαντζής και ο Ιερομόναχος π. Βαρσανούφιος Βοϊβόντας αδελφός της Ι. Μονής.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντάς, ανέγνωσε στο εκκλησίασμα την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου ” Περί προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων “.

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Θεόκλητος Δήμου, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και ανήγγειλε την ευχάριστη είδηση και δέσμευση του Δημάρχου Αργιθέας κ. Ανδρέα Β. Στεργίου σχετικά με την κατασκευή του δρόμου, από το εικονοστάσι μέχρι το μοναστήρι, υλοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και της Ιερά Μονής. Τον ευχαρίστησε επίσης, για το γενικότερο ενδιαφέρων του, για την περιοχή και του ευχήθηκε κάθε καλό στην οικογένειά του.

Το αναλόγιο διοικόνησαν ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Ηλίας Καπέλας και οι εκ Θεσσαλονίκης Ιεροψάλτες κ. Δημήτριος Τσουρίδης και Χρήστος Γρίβας.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA