Πανελλήνιες 2017: Απαιτητικά τα σημερινά θέματα

Loading...


Για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν τα θέματα της Χημείας, ενώ αρκετά υψηλός ήταν ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων.

Για τη Χημεία, η Ομοσπονδία σχολιάζει ότι τα θέματα είχαν μεγάλη έκταση και απαιτούσαν αρκετό χρόνο για τη λύση τους. Αναφέρονταν σε σχεδόν όλη την έκταση της εξεταστέας ύλης και ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας.

«Είναι αντιμετωπίσιμα από τους καλά προετοιμασμένους μαθητές και πιο δύσκολα από τα περυσινά θέματα» αναφέρεται.

Για τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, η Ομοσπονδία τονίζει ότι πρόκειται για θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας με πλήρη κάλυψη της ύλης.

Η ποσότητα των απαντήσεων στις ομάδες ανοικτού τύπου (Β, Γ, Δ) , σημειώνει η Ομοσπονδία, ήταν ευρύτερη από προηγούμενες χρονιές. Απαιτούσε προσεκτική ανάγνωση των δεδομένων των ερωτημάτων και σε βάθος γνώση όλης της ύλης.

Διαβάστε εδώ:  Θέματα Πανελληνίων 2017 - Μαθηματικά

Απαραίτητες για την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνίσματος ήταν η μαθηματική αντίληψη και ικανότητες διαγραμματικής απεικόνισης, σημειώνει η Ομοσπονδία.

«Ως προς τη σαφήνεια των ερωτημάτων ήταν ορθώς διατυπωμένα, χωρίς ασάφειες παρά τον αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας» τονίζει η Ομοσπονδία.