Ολοκληρώθηκε η 3η Αποστολή της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα

Loading...


Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ολοκληρώθηκε και η 3η Αποστολή της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.

Για δύο περίπου μήνες οι ιεραπόστολοι προσπάθησαν ακόμη περισσότερο να έρθουν κοντά με αυτούς τους ανθρώπους και να βοηθήσουν όπως και όσο μπορούσαν στη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Κύριος σκοπός τους να ενισχύσουν το έργο της Εκκλησίας της Ουγκάντας αλλά και πιο συγκεκριμένα τον π.Γεωργίου Νυόμπι στο χωριό Λουγκουζί , στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος με τη συνδρομή τους στο Κατηχητικό,ιεραποστολικό αλλά και φιλανθρωπικό έργο.

Προσπάθησαν για δύο μήνες να μάθουν τα προβλήματα αλλά και τη ζωή αυτών των ανθρώπων.

Στην 3η Αποστολή στην Ουγκάντα συμμετείχαν οι: Θεοδώρα Τριπικέλη – Σαμπαζιώτου,Δήμητρα Ζωή Σαμπαζιώτου,Αγγελική Δασούλα,Ασημίνα Παπαπαύλου,Σταυρούλα Λαμπίδη,Σταυρούλα Χαβαντζόγλου,και Ελένη Μαρκοπούλου.

Στον απολογισμό και αυτής της αποστολής επαναλαμβάνουν:

«Γιατί πηγαίνουμε στην Αφρική; Μα για να γίνουμε Χριστιανοί.

 

Τα πάντα ώς την παραμικρή λεπτομέρεια σου θυμίζουν αλλοτινές αξίες που είχαμε και μέχρι σήμερα παρ όλες τις δυσκολίες έχουμε στον τόπο μας.το μοίρασμα,την απλότητα,το χαμόγελο,τα παιδιά και πάνω απ όλα το Θεό.

Την Κυριακή 31 Αυγούστου τελέσαμε τη Θεία Λειτουργία και χαιρετήσαμε τους πιστούς της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος..Τους αφήσαμε με δάκρυα στα μάτια από τα παιδιά μέχρι τους μεγαλυτέρους. Η τζάτζα Μουτσάρα μας καθηλωσε : «Ευχαριστούμε για τον πόνο που έχετε για μας».

Μικρά δώρα μας γέμισαν τα χέρια και την καρδιά. Ένα φρούτο, λίγα φυστίκια…

Αμίλητοι πήραμε το δρόμο του γυρισμού. Τα παιδιά έμειναν εκεί και χαιρετούσαν.

Ουέμπαλε νιο. Που πάει να πει…Ευχαριστώ πολύ.. «Ετικέτες