Οι συκοφάντες της Εκκλησίας και η Ρένα Δούρου

Loading...


Επειδή και η κριτική έχει τα όρια της είναι άκρως προκλητικό και άδικο να καταδικάζονται πρόσωπα για την υποστήριξη τους στην Εκκλησία και στο θεάρεστο έργο της. Η υποψήφια για την μπορεί να συμπαρασύρθηκε από το λαϊκό ποτάμι οργής για το κόμμα που εκπροσωπεί αλλά δεν μπορεί διαστρεβλώνεται η αλήθεια και να διαδίδεται ότι η Ρένα Δούρου έδωσε κρατική χορηγία στην σκανδαλωδώς!

Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους για συγκεκριμένους λόγους που εκείνοι βεβαίως γνωρίζουν πολύ καλά, αυτό είναι άλλο θέμα….!
Διαβάζοντας το πρόσφατο άρθρο της Lifo ή μεγάλης εφημερίδας free press ανακαλύπτει ο αναγνώστης πως η Δούρου είναι μάλλον ένθεη λόγω του εκκλησιαστικού έργου της Περιφέρειας Αττικής και άρα σταυρώστε την αλλά όχι στα ψηφοδέλτια, πως η Περιφερειάρχης έδωσε σε φιλανθρωπικά έργα των Μητροπόλεων της Αττικής και σε κοινωνικές δομές ή υποδομές πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ και πως όλο αυτό είναι επιλήψιμο!

Επακριβώς αναφέρει ότι η συνεργασία Δούρου και Αρχιεπισκοπής ή δεκάδων ενοριών δεν είναι παρά άλλη μια σκανδαλώδη κρατική χορηγία! Το ίδιο ακούμε και σε χιουμοριστική εκπομπή του Σκάι πως η Δούρου κάνει τα χατίρια της Εκκλησίας αφήνοντας την ζωηρή εντύπωση ότι η Εκκλησίας μας είναι ένα ξένο σώμα, μια αμαρτωλή ΜΚΟ που ως άλλη μαφία συναλλάσσεται.

Φιλοξενήσαμε την πρόσφατη δήλωση της κ. Ρένας Δούρου που υπερασπίζεται με την κοινή λογική το αναντικατάστατο και σωτήριο κοινωνικό πρόσωπο των μαχόμενων Μητροπολιτών αλλά και των ταπεινών ιερέων που μάχονται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία ζήτησαν και έλαβαν οικονομική βοήθεια από την Περιφερειάρχη όταν συμπολίτες μας αναζητούσαν τροφή στους κάδους και στα υπόλοιπα των λαϊκών αγορών. Μιλήσαμε με τους υπεύθυνους κοινωνικών δομών και καταλάβαμε ότι δίχως την χρηματική υποστήριξη που απλόχερα έλαβαν, παιδιά με ειδικές ανάγκες ή σύνδρομο Down θα βρίσκονταν στο δρόμο ως παράπλευρες απώλειες μιας πρωτοφανούς κρίσης σε όλα τα πεδία, πρωτίστως το ηθικό και κοινωνικό για το οποίο ουδείς μίλησε. Πως ο θρησκευτικός τουρισμός είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος πλην της χώρας μας με τα πλούσια προσκυνήματα και χριστιανικά μνημεία, οπότε οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας είναι σίγουρα στο σωστό δρόμο.

Αντιλαμβανόμαστε την κριτική αλλά όχι και τον ψόγο πως η κακώς συνεργάστηκε και δεν αγνόησε τον εκκλησιαστικό κόσμο, αυτήν την ζώσα παράδοση του έθνους μας και της ελληνικής κοινωνίας. Θα ήμασταν οι πρώτοι που θα την κατηγορούσαμε αν γύριζε επιδεικτικά την πλάτη της όπως επιθυμούν τα μέσα και οι δημοσιογράφοι μεγάλων ομίλων επικοινωνίας ωστόσο μας καταπλήσσει το μένος όχι μόνο για μια προοδευτική γυναίκα που διοίκησε χωρίς παρωπίδες και αποκλεισμούς αλλά εμμέσως πλην σαφώς στην Εκκλησία μας και στους εθελοντές της.

Καταλήγει ο ψόγος να είναι η καλύτερη διαφήμιση για τους ανθρώπους που υπηρετούν τα κοινά και που στηρίζουμε όταν βρίσκονται στην σωστή όχθη. Ξεκάθαρα!tilegrafima.gr