ΟΓΑ Α21- Μέχρι σήμερα η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς

Loading...


Μέχρι σήμερα, Τρίτη 25 Ιουλίου, θα πρέπει να έχουν δει οι δικαιούχοι της β’ δόση του Οικογενειακού επιδόματος Α21 του ΟΓΑ (www.oga.gr), να πιστώνονται τα χρήματά τους στους λογαριασμούς τους, αφού ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος περίμενε αυτά τα χρήματα με τεράστια αγωνία και ενδιαφέρον, γεγονός ενδεικτικό και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τους κάνουν να αντιμετωπίζουν ως σανίδα σωτηρίας τα λιγοστά ευρώ που αναμένεται να λάβουν.

Σε κάθε περίπτωση, η αναμονή τους λαμβάνει τέλος αφού από τις 20 Ιουλίου τα χρήματα μπαίνουν στους λογαριασμούς, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, 25 Ιουλίου.

Η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε το σχετικό έγγραφο που αφορά τη μεταφορά 190 εκ. ευρώ για το σκοπό αυτό.

Διαβάστε εδώ:  ΟΓΑ Α21: Ξεκίνησε η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου είχε δοθεί χρονικό περιθώριο προκειμένου να κατατεθούν στον ΟΓΑ  οι αιτήσεις Α21 ούτως ώστε να λάβουν οι δικαιούχοι τη β΄ δόση των επιδομάτων και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την είσπραξή της, όπως έκανε γνωστό ο Οργανισμός. Επίσης ο ΟΓΑ έχει επεξεργαστεί 15.000 εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών και τα επιδόματα θα καταβληθούν αναδρομικά με την πληρωμή β δόσης 2017.

Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης Γ’ δόσης. Για όσες αιτήσεις δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος αναμένεται να πληρωθούν με την επόμενη δόση.