ΟΑΣΘ: Επέστρεψαν τα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Loading...


ΟΑΣΘ νέα: Την απόφαση «αν και απλήρωτοι» να λύσουν χειρόφρενο και να βγάλουν από σήμερα τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, έλαβαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Τσερμενίδης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων η απόφασή τους ήρθε σε συνέχεια των διαβεβαιώσεων που έλαβαν από τα αρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, ότι το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων τους τακτοποιείται εντός της ημέρας.

Το μεσημέρι της Τρίτης (23/5) πραγματοποιήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

«Οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν την εκταμίευση των χρημάτων από το υπουργείο Μεταφορών στον ΟΑΣΘ» είχε επισημάνει ο κ. Τσερμενίδης σε προηγούμενες δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, έχει προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει το θέμα της πληρωμής και εφόσον οι διαδικασίες δρομολογηθούν, θα επανεξεταστεί το ζήτημα που αφορά τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, που ξεκίνησε στις 15/5.

Διαβάστε εδώ:  ΟΑΣΘ Νέα: Η απεργία συνεχίζεται-Κρίσιμη η σημερινή μέρα

«Από τη στιγμή που θα λάβουμε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι στηρίζουμε την πόλη, τους κατοίκους και την αγορά. Αρκεί να προσδιοριστεί πότε θα γίνει η εκταμίευση. Οι εργαζόμενοι βλέπουμε και ακούμε και τους καταστηματάρχες και τους φοιτητές και τους μαθητές. Ευαισθητοποιούμαστε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σύντομα θα αποτελούν παρελθόν.